Τιμή στο ’21 και στο Προεδρικό Μέγαρο – Οι επίσημοι καλεσμένοι στο δείπνο (φωτο)

 

Το επίσημο δείπνο για τους ξένους και Έλληνες προσκεκλημένους  ξεκίνησε ακριβώς στις 20:30, με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στο κεντρικό τραπέζι κάθονται οι υψηλοί προσκεκλημένοι (ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα, η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί και ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας (η σύζυγός του Περιστέρα Μπαζιάνα είχε προσκληθεί, αλλά επέλεξε να μην παρεβρεθεί για λόγους προστασίας από την Covid-19) και ο Παναγιώτης Πικραμμένος με τη σύζυγό του.

Παρόντες στο Προεδρικό Μέγαρο είναι η πρόεδρος της Επιτροπής Ελλάδα 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου με τον σύζυγό της Θόδωρο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη καθώς και η υπουργοί που συνοδεύουν τους ομολόγους τους που βρίσκονται στη χώρα ως προσκεκλημένοι.

Στον χώρο έχουν τοποθετηθεί οι σημαίες των χωρών των υψηλών προσκεκλημένων, αλλά και λάβαρα ιστορικής σημασίας.  Στο Προεδρικό Μέγαρο έχουν τοποθετηθεί το λάβαρο που ύψωσε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, αλλά και εκείνο που λέγεται πως έφτιαξε ο Παπαφλέσσας από τα άμφιά του κατά τη διάρκεια της Επανάστασης.

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

DEIPNO-6
DEIPNO-7
DEIPNO-8
deipno-9
 
deipno-11
deipno-12

 

deipno-5
deipno-4
 
deipno-2
 
ΤΟ ΜΕΝΟΥ
Ψάρια και θαλασσινά περιλαμβάνει το μενού στο επίσημο δείπνο που παραθέτει στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Το μενού επιμελήθηκε ο πρώτος Έλληνας σεφ που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, Λευτέρης Λαζάρου. Ως πρώτο πιάτο επιλέχθηκε ένα μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού, καθώς και η σούπα-κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας.

Για δεύτερο πιάτο επιλέχθηκε κιμάς γαρίδας σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης και φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης.

Το επιδόρπιο περιελάμβανε λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.

Τα κρασιά που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του δείπνου ήταν λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, ενώ τοι δείπνο έκλεισε με γλυκό κόκκινο «Αποσπερίτη» από την Οινοποιητική Λειψών.

 

 

SHARE