Τι θα σημάνει “Μαρινάκης στη Forthnet” για τηλεπικοινωνίες, διαδικτυακό στοίχημα

Νέες ισορροπίες στη συνδρομητική τηλεόραση και τις τηλεπικοινωνίες προκαλεί η είσοδος του Βαγγέλη Μαρινάκη στη Forthnet. Απέναντι στον ΟΤΕ, που δραστηριοποιείται στους
ίδιους τομείς και θέλει να επεκταθεί στον διαδικτυακό στοιχηματισμό, δημιουργείται πλέον ένας ισχυρός πόλος με δυναμικά οικονομικά χαρακτηριστικά.

Η συμφωνία Nomura (εκπρόσωπος δανειστριών τραπεζών) – Άλτερ Έγκο ΜΜΕ για τη Forthnet είναι προ των πυλών και είναι δομικού χαρακτήρα. Στην εταιρεία ψηφιακής επικοινωνίας εισέρχεται ένας Έλληνας επιχειρηματίας που διαθέτει σημαντική ρευστότητα από τον χώρο της ναυτιλίας. Η κίνηση αυτή γίνεται παράλληλα με την είσοδο στην ελεύθερη τηλεόραση, όπου ήδη η εταιρεία Άλτερ Έγκο ΜΜΕ έχει αποκτήσει από το ΕΣΡ άδεια εθνικής εμβέλειας σταθμού γενικού περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος.

Η Forthnet ήδη έχει ανακοινώσει πως μέχρι το τέλος της χρονιάς θα παρέχει και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας ως «εικονικός πάροχος», σε συνεργασία με τη Vodafone, ενώ τις τελευταίες ημέρες υπάρχει φημολογία περί εξαγοράς της Wind στη συνέχεια. Η Wind έχει συνεργασία ήδη με τη Vodafone στον τομέα του δικτύου μέσω της εταιρείας Victus.

Με αυτά τα δεδομένα, ο ΟΤΕ εμφανίζεται διατεθειμένος να προχωρήσει σε αλλαγές στους τομείς που δραστηριοποιείται, ύστερα από αναλυτική εκτίμηση της νέας πραγματικότητας που διαμορφώνεται.

Υπάρχει απόφαση που έχει ληφθεί από το ΔΣ του ΟΤΕ για συνεργασία με την Intralot στο πεδίο του διαδικτυακού στοιχηματισμού, με τη σχεδιαζόμενη αλλαγή του νομικού πλαισίου. Ο ΟΤΕ θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρείας.

ΠΗΓΗ: typologies.gr

SHARE