Τι λέει ο Μπουτάρης για Μητσοτάκη, ΣΥΡΙΖΑ, Τσίπρα, Ζέρβα

Σφοδρή επίθεση στον νυν δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, εξαπέλυσε ο Γιάννης Μπουτάρης. Σε συνέντευξη που έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη και στο podcast Πρωταγωνιστές, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφερόμενος στον διάδοχό του τόνισε χαρακτηριστικά:

“Ο μ@@@@@ς ο Ζέρβας ακύρωσε ό,τι είχαμε ξεκινήσει. Την πεζοδρόμηση της Αγίας Σοφίας, την πλατεία Ελευθερίας, κάτι πεζόδρομους που είχαμε προγραμματίσει, κάτι ποδηλατοδρόμους που είχαμε προγραμματίσει, τα ακύρωσε όλα. Αυτός με μισεί, ρε! Με μισεί!».

Αντίθετα ο Γιάννης Μπουτάρης έπλεξε το εγκώμιο του Κυριάκου Μητσοτάκη υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: «Τον γουστάρω πολύ γιατί ήταν έτοιμος. Δηλαδή όλα τα αλλά είναι λόγια. Αυτό που έκανε με τον Πιερρακάκη πρέπει να αλλάξει τη χώρα. Σε δύο χρόνια θα λειτουργούμε διαφορετικά. Θαυμάζω και την αντοχή του. Είναι απίστευτο, δηλαδή. Εάν ξεκαθαρίσει και κάτι πολιτικούς άλλα αντ’ άλλων που έχει μέσα [στο κόμμα]… Εντέλει νομίζω το συν-πλην βγαίνει συν».

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα ο Γιάννης Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι: «Όταν έχεις 500.000 Έλληνες που ψηφίζουν το Βελόπουλο και άλλους τόσους που ψηφίζουν τον, τον… πώς τον είπαμε τον άλλο τον μπαγλαμά, τον Γιάνη το Βαρουφάκη. Τι περιμένεις, τι χώρα είναι αυτή δηλαδή; Από το ΣΥΡΙΖΑ, ποιοι είναι αυτοί που είναι πραγματικά πατριώτες και σκέφτονται την Ελλάδα και όχι τον κώλο τους;».

Για τον Αλέξη Τσίπρα, αντίθετα, είπε ότι τον εκτιμά: «Τον γνώρισα και προσωπικά… άσχετα αν είναι killer… ξέρει τι θέλει. Θέλει να είναι αρχηγός και μπορεί και τα καταφέρνει μια χαρά», ενώ στη συνέχεια έσπευσε να… αυτοχαρακτηριστεί: «Eγώ είμαι κατ’ εξοχήν προοδευτικός. Μου λένε «μια είσαι με τους δεξιούς, μια είσαι με τους αριστερούς». Παιδιά, και οι δύο λένε καλά πράγματα. Αλλά και οι δύο λένε κακά πράγματα. Εγώ παίρνω… τα καλά πράγματα».

SHARE