Θρίλερ με την παράδοση της σορού του Κων. Κατσίφα από τους Αλβανούς

Για αρκετές ημέρες ακόμη αναμένεται να συνεχιστεί ο Γολγοθάς της οικογένειας του 35χρονου ομογενούς Κων. Κατσίφα, η οποία αναμένει να παραλάβει τη σορό του, μετά το θάνατο του, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες της Αλβανίας από πυρά της αλβανικής αστυνομίας.

Το θρίλερ με την παράδοση της σορού του 35χρονου άνδρα στην οικογένειά του, αναμένεται να συνεχιστεί καθώς οι αλβανικές αρχές έχουν προθεσμία δέκα ημερών να απαντήσουν στην οικογένεια του Κων. Κατσίφα για το πότε θα παραδώσουν τη σορό του. Η συγκεκριμένη προθεσμία προβλέπεται από την αλβανική νομοθεσία και ο χρόνος παρέλευσης της άρχισε να μετράει από εχθές, οπότε και ο πατέρας του Κων. Κατσίφα, Ιωάννης Κατσίφας, έλαβε κλήση από τις αλβανικές αρχές να παραστεί ενώπιον τους και να δώσει κατάθεση.

Τα παραπάνω αναφέρει μιλώντας στο «Law and Order» ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα, Ευθύμιος Ναυρίδης, επισημαίνοντας ότι επιθυμία της οικογένειας είναι να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του 35χρονου ομογενούς.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση διεξάγεται έρευνα από την εισαγγελία των Τιράνων αλλά και την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, καθώς ο Κων. Κατσίφας ήταν Έλληνας υπήκοος.

Μάλιστα, ο κ. Ναυρίδης την περασμένη Πέμπτη είχε επισκεφθεί τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ευάγγελο Ιωαννίδη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί η οικογένεια του Κων. Κατσίφα, ώστε να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες θανάτου του.

«Η οικογένεια» είχε αναφέρει ο συνήγορος της οικογένειας «ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος για να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση». Όπως δε είχε επισημάνει όποιες «επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία Βαρέων Εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε» ενώ «από στιγμή, που το θύμα είναι Έλληνας υπήκοος ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας».

SHARE