Θα αποφυλακιστεί ο Γ.Παπαντωνίου

Προς τα τέλη Απριλίου αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου. Όπως αναφέρει η Real News, κάτι τέτοιο θα συμβεί λόγω της παρέλευσης του ανώτατου εκ του νόμου προβλεπόμενου διαστήματος προσωρινής κράτησης των 18 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών ανανέωσε την προσωρινή του κράτηση για ακόμα έξι μήνες, απορρίπτοντας το αίτημα του πρώην υπουργού για να βγει από τη φυλακή.

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στη φυλακή τον Οκτώβριο του 2018, όταν, μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία, ωστόσο, αποφυλακίστηκε στη συνέχεια με περιοριστικούς όρους.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν, τότε, ότι το ζεύγος Παπαντωνίου δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις που να πιστοποιούν ότι τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του είναι νόμιμα χρήματα. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου που έχει και τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή σε δίκη ή μη των κατηγορουμένων δεν έχει εκδοθεί.

Έτσι, ο Γ. Παπαντωνίου θα περάσει τις επόμενες ημέρες το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται εδώ και ενάμιση χρόνο με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία σχετίζεται με τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού

SHARE