Τελευταία προθεσμία υποβολής δηλώσεων εργοδοτών – εργαζομένων για τα 800 ευρώ

Εργοδότες που πλήττονται και εργαζόμενοι που δικαιούνται τα 800 ευρώ, θα πρέπει μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα να υποβάλλουν τις σχετικές δηλώσεις: Οι μεν εργοδότες  στο σύστημα “Εργάνη” πρέπει να δηλώσουν τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους που θέτουν σε αναστολή, οι δε εργαζόμενοι στην πλατφόρμα του supportemployees.gov.gr.

Η αποζημίωση των 800 ευρώ θα καταβληθεί  μεταξύ 27 και 30 Απριλίου.

Προσοχή: Πληττόμενοι εργοδότες που δεν θα υποβάλλουν (μέχρι τις 23:59) στο “Εργάνη” τις σχετικές δηλώσεις, οι εργαζόμενοι τους δεν θα δικαιούνται τα 800 ευρώ. Το ίδιο θα συμβεί,  αν οι εργοδότες υποβάλλουν τη σχετική δήλωση, αλλά δεν κάνουν το ίδιο, από μεριά τους, οι εργαζόμενοι.

Για τους εργαζομένους πάντως, οι οποίοι δεν θα προλάβουν να υποβάλουν δήλωση έως σήμερα 20 Απριλίου, αν και οι εργοδότες τους κάνουν τη δική τους δήλωση, θα υπάρχει άλλη μία ευκαιρία υποβολής, μεταξύ 21 και 30 Απριλίου, ανάλογα  με το ψηφίο στο οποίο τελειώνει ο ΑΜΚΑ τους.  

Σε αυτήν την περίπτωση, θα λάβουν τα 800 ευρώ μεταξύ 5 και 10 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται, εφόσον γίνουν οι σχετικές δηλώσεις από πληττόμενους εργοδότες και εργαζομένους έως σήμερα  τα μεσάνυχτα, το μόνο περιθώριο που θα υπάρχει θα είναι αυτό των διορθώσεων, των συμπληρώσεων ή των ανακλήσεων. Οι τροποποιήσεις αυτές θα μπορούν να γίνουν μεταξύ 21- 23 Απριλίου

 

SHARE