Τα “γυρίζουν” τα Σκόπια! Διαψεύδουν το Reauters για όνομα και αλλαγή Συντάγματος

Οι τέσσερις προτάσεις για το όνομα υφίστανται, ωστόσο δεν έχουν κατατεθεί από την πλευρά της ΠΓΔΜ, αλλά από τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση των Σκοπίων, διαψεύδοντας δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ στο Reauters.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διέψευσε «κατηγορηματικά» ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, στη συνέντευξή του στο Reuters, ανέφερε ότι η γειτονική χώρα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του Συντάγματός της. Ο κ. Ζάεφ, όπως διευκρινίζεται, έκανε λόγο για κάποια αλλαγή του ονόματος και όχι του συντάγματος.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ “ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ”

Περίπου 5000 άνθρωποι συμμετείχαν σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στο κέντρο των Σκοπίων, με κύριο αίτημα να μην υπάρξει καμία αλλαγή στην ονομασία της χώρας, όπως και την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος του ονόματος, που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στη Ν.Υόρκη.

Η συγκέντρωση, την οποία οργάνωσαν ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της διασποράς της ΠΓΔΜ ξεκίνησε από τα γραφεία της ΕΕ στα Σκόπια και κατέληξε μπροστά από την Βουλή της ΠΓΔΜ.

Αρκετοί από τους διαδηλωτές έφεραν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ ορισμένοι από αυτούς έκαψαν και μία ελληνική σημαία. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και μητροπολίτες της σχισματικής ορθόδοξης εκλησίας της ΠΓΔΜ, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος.

 

 

SHARE