Τα ελληνικά φτερά της Aegean σηματοδοτούν τη νέα εποχή – Θερμά λόγια Μητσοτάκη για την οικογένεια Βασιλάκη

Στην εκδήλωση για την παραλαβή των τριών πρώτων από τα 46 νέα Αirbus της Aegean, της μεγαλύτερης ιδιωτικής επένδυσης που έγινε ποτέ στον τομέα των αερομεταφορών στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν γίνει στη χώρα, παρέστη την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Σας καλώ να πάρετε μέρος στη μεγάλη επανεκκίνηση της χώρας. Να επενδύσετε στην Πατρίδα μας. Να εμπιστευθείτε τους Έλληνες εργαζόμενους. Θα βγείτε κερδισμένοι εσείς, θα βγει νικήτρια η Πατρίδα”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στο χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής των πρώτων τριών νέων αεροσκαφών από συνολικά 46 Airbus της Aegean.

«Η παρουσία μου, όμως, σήμερα εδώ, είναι και πολιτική: Σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει η κυβέρνησή μας στις επενδύσεις, καθώς σε αυτές υστερούμε ακόμη κατά 8 μονάδες του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Δηλώνει το ενδιαφέρον μας για νέες, καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Και υπογραμμίζει τη σημασία τέτοιων πρωτοβουλιών στην αύξηση των δημοσίων εσόδων και την τόνωση των ασφαλιστικών ταμείων», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση ενθαρρύνει ενεργά τις επιχειρήσεις που στρέφονται στις τεχνολογίες αιχμής, σέβονται το ανθρώπινο δυναμικό και ακολουθούν τις επιταγές της πράσινης ανάπτυξης. Ακριβώς γιατί τότε το δικό τους κέρδος λειτουργεί παράλληλα με το κέρδος ολόκληρης της κοινωνίας. Από αυτή την άποψη, η “Aegean” συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό. Και ενώ πετάει στους αιθέρες, αποδεικνύει ότι πατάει σταθερά και στη γη. Είναι κάτι που χρειάζεται η χώρα, ειδικά από τις ελληνικές επιχειρήσεις», επεσήμανε.

«Σήμερα όμως, γιορτάζουμε εδώ μια αμιγώς ιδιωτική και 100% ελληνική επένδυση. Που ανανεώνει το σήμα της και τους υψηλούς της στόχους. Και ο συμβολισμός αυτός αποτυπώνεται καθαρά την αντίληψη της κυβέρνησης για την ανάπτυξη. Θα στηρίξουμε κάθε τολμηρή πρωτοβουλία, απελευθερώνοντάς την από γραφειοκρατικά δεσμά και την πνιγερή φορολογία. Και θα προικοδοτήσουμε τη χώρα με υποδομές και δίκτυα αιχμής, που θα διευκολύνουν παρόμοια εγχειρήματα», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο ΕΥΤΥΧΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

Ευτύχης Βασιλάκης

“Πετύχαμε πολλά ίσως και περισσότερα από αυτά που περίμενε ο ιδρυτής της εταιρείας Θόδωρος Βασιλάκης”, τόνισε ο πρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης χωρίς να κρύψει τη συγκίνησή του. Ζήτησε όμως, τη βελτίωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δημοσίου, ώστε αυτές να ανταποκρίνονται στα τέλη που καταβάλουν οι εταιρείες και οι επιβάτες.

“Στη διάρκεια της κρίσης η σταδιακή παραχώρηση των αεροδρομίων δημιούργησε το αναγκαίο πλαίσιο για τη βελτίωση των υποδομών των αεροδρομίων, αλλά οι υπόλοιπες υπηρεσίες του Δημοσίου υποχώρησαν. Παρότι στο ίδιο διάστημα τα τέλη που καταβάλουν οι αεροπορικές και οι επιβάτες τους αυξήθηκαν. Η τάση αυτή πρέπει να αντιστραφεί και αυτό είναι θέμα βούλησης και όχι κονδυλίων”, τόνισε.

Πρόσθεσε ότι η σημερινή μέρα σηματοδοτεί το πέρασμα σε μία νέα εποχή την οποία σηματοδοτεί και η νέα εταιρική ταυτότητα της Aegean που αποπνέει περισσότερη ελληνικότητα, με το νέο στόλο να αποτελεί όχημα για μία νέα αναπτυξιακή δυναμική.

Ο Δ.ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης

Στα οφέλη για την ανάπτυξη και την οικονομία της παραγγελίας από την Aegean κατ’ ελάχιστον 46 αεροσκαφών νέας γενιάς Airbus A320neo, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Aegean, Δημήτρης Γερογιάννης.

H Aegean έχει συμβάλει στα δημόσια έσοδα με 2,7 δισ. ευρώ μόνο κατά τα τελευταία 10 χρόνια της κρίσης, ενώ θα επενδύει τα επόμενα χρόνια, σε ετήσια βάση, το ποσό των 500 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη και τον εκμοντερνισμό του στόλου της. Υπολογίζεται ακόμη ότι κάθε ευρώ που δαπανάται και κάθε αεροσκάφος που προστίθεται στο στόλο της Aegean δημιουργεί 70 άμεσες νέες θέσεις στην επίγεια και αεροπορική εξυπηρέτηση, αυξάνει τους νέους επιβάτες κατά 100 χιλιάδες και τα έσοδα για τον τουρισμό κατά 80 εκατ. ευρώ.

Τα τρία αεροπλάνα που έχει παραλάβει η εταιρεία, θα προστεθούν σταδιακά στο δίκτυο από την Παρασκευή.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

SHARE