ΣΥΡΙΖΑ: Μόνο λόγια πήρε ο Μητσοτάκης από την Μέρκελ

«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης φεύγει από τη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, έχοντας αποκομίσει μόνο ευχολόγια και αυτονόητες λεκτικές καταδίκες για τον τουρκικό εκβιασμό και την εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών από τον Ρ. Τ. Ερντογάν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ.

Και συνεχίζει:

“Διεθνοποίηση του τουρκικού εκβιασμού δεν είναι μόνο ενημέρωση αλλά και διεκδίκηση προκειμένου η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Πρωθυπουργός δυστυχώς δεν φαίνεται να διεκδίκησε τίποτα”.

Συγκεκριμένα εγκαλεί τον Πρωθυπουργό ότι δεν πήρε “ούτε μισή αναφορά σε έκτακτη Σύνοδο και κυρώσεις στην Τουρκία”, “ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη διαμοιρασμού των βαρών και νέου προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων στην Ευρώπη όπως το 2016. Επανέφερε μόνο το προ μηνών αίτημα για μετεγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μάλιστα εθελοντικά”, “ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη για επανεγκαταστάσεις προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρώπη, ώστε να έχουν κίνητρα να μείνουν εκεί”.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να φέρει Γερμανία-ΕΕ ενώπιον των ευθυνών τους

SHARE