ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ για τα νησιά: Όχι στην επίταξη και στα κλειστά κέντρα – “Μια συγγνώμη για τη βία”

Δεν άρεσαν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ όσα ανακοινώθηκαν μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου για το μεταναστευτικό μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και δημάρχων νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

“Φως” για επικράτηση της λογικής στο μεταναστευτικό – Ο Μητσοτάκης σε Σάμο, Χίο, Λέσβο

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση (Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη) ότι δεν βρήκε να πει ούτε μισή συγγνώμη στους νησιώτες για την αστυνομική βία και καταστολή.

“Το Μέγαρο Μαξίμου μας ενημερώνει ότι η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς διεξήχθη “σε εποικοδομητικό κλίμα”. Δεν λέει όμως ούτε λέξη για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ούτε λέξη για τις επιτάξεις ακινήτων, ούτε λέξη για τα κλειστά κέντρα – φυλακές. Το χειρότερο όλων, όμως, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν νιώθει την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη από τους νησιώτες μας για την πρωτοφανή βία και καταστολή που βίωσαν τις τελευταίες μέρες με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου και του κ. Χρυσοχοΐδη που παραμένει εξαφανισμένος. Ντροπή!»

Η ανακοίνωση της ΚΕ Αιγαίου του ΚΚΕ

Η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση με τους δημάρχους των νησιών του βορειανατολικού Αιγαίου ζητά να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα μέτρα επίταξης και να κλείσουν όλα τα hot spots.

«Πλανάται πλάνην οικτράν ο πρωθυπουργός αν νομίζει ότι ό,τι δεν πέτυχε με την αγριότητα των ΜΑΤ θα το επιβάλλει στους νησιώτες με ψεύτικες υποσχέσεις και εκβιασμούς. Ας το πάρει απόφαση ο πρωθυπουργός ότι ο ξεσηκωμένος λαός των νησιών δεν πρόκειται να κάνει πίσω με κανένα αντάλλαγμα».

«Η απαίτηση των νησιωτών να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα μέτρα επίταξης, να προχωρήσει σε απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών, να κλείσουν όλα τα hot spots, είναι αδιαπραγμάτευτη. Αυτές τις διεκδικήσεις διατράνωσαν οι παλλαϊκές κινητοποιήσεις όλες αυτές τις ημέρες και όποιος δήμαρχος ή όποιος απ’ την περιφερειακή αρχή δεν τις υπηρετήσει θα είναι πολλαπλά εκτεθειμένος στο λαό» .

«Το λόγο και πάλι τον έχει ο λαός των νησιών, τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι και φορείς. Αυτοί που έδιωξαν τα ΜΑΤ με τον ανυποχώρητο αγώνα τους, μπορούν και θα σταματήσουν τον επικίνδυνο και αντιδραστικό κατήφορο της κυβέρνησης».

SHARE