ΣΥΡΙΖΑ: 55-50 υπέρ Τσίπρα η ψηφοφορία στην ΚΕ για ισοτιμία μελών χωρίς παρουσία

Η πρόταση του Α.Τσίπρα για εγγραφή μελών από την πλατφόρμα iSYRIZA και το δικαίωμα ψηφοφορίας στις προσυνεδριακές διαδικασίες χωρίς προηγουμένως να απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία στις οργανώσεις εγκρίθηκε από την ΚΕ με 55 ψήφους.
Η πρόταση των 53+ για απαραίτητη αυτοπρόσωπη παρουσία στην οργάνωση προκειμένου το νέο μέλος να έχει δικαίωμα συμμετοχή έλαβε 50 ψήφους ενώ 5 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν λευκό.

Η τροπολογία των 53+ με την οποία προτάθηκε να μην υπάρχουν αριστίνδην σύνεδροι, απορρίφθηκε με μεγάλη πλειοψηφία.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην πρωτομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ουσιαστικά έδωσε εντολή να αντιμετωπίζονται ως απολύτως ισότιμα μέλη όσοι εγγράφονται μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας iSYRIZA.

«Έχω λοιπόν κάθετη διαφωνία και θέλω με ευθύτητα να την εκφράσω στην ΚΕ, με την άποψη ότι όσοι εγγράφονται στην πλατφόρμα και θέλουν να συμμετάσχουν στη κομματική μας ζωή -προφανώς και δια ζώσης, στις συγκεντρώσεις και στη δράση μας σε τοπικό ή κλαδικό επίπεδο- αλλά δεν έχουν το χρόνο ή τη διάθεση να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις των οργανώσεων μας, δεν πρέπει να είναι ισότιμα μέλη, αλλά απλοί υποστηρικτές ή ακόμη χειρότερα να τους θεωρούμε υποτιμητικά followers», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

SHARE