Συνταξιούχοι 12 Ταμείων καταγγέλλουν “κλοπή” επικουρικών συντάξεων από 80-300 ευρώ το μήνα το 2016!

Από 80 ευρώ έως και 299,06 ευρώ το μήνα κυμαίνονται οι διαφορές από τον αυθαίρετο υπολογισμό  300.000 επικουρικών συντάξεων το 2016.

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων το συνολικό ποσό που πρέπει να επιστραφεί ξεπερνά το ένα δισ. ευρώ!

Σύμφωνα με το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, οι μειώσεις έως και 55% δεν έγιναν με βάση το νόμο Κατρούγκαλου αλλά με αυθαίρετο μαθηματικό τύπο προκειμένου να βγει το συνολικό ποσό περικοπών ύψους 180 εκ ευρώ που επέβαλε το μνημόνιο. Οι μεγαλύτερες διαφορές αφορούν επικουρικές άνω των 400 ευρώ. Αν γίνει ο υπολογισμός των διαφορών αυτών επί 40 μήνες το συνολικό ποσό που πρέπει να επιστραφεί με βάση τα στοιχεία του ΕΝΔΙΣΥ ξεπερνά το ένα δισ. ευρώ!

Στους περίπου 300.000 συνταξιούχους, είναι όλοι όσοι έπαιρναν επικουρική σύνταξη πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου από τα εξής Ταμεία, τα οποία συγχωνεύθηκαν στο ΕΤΕΑΠ:

1. ΙΚΑ – ΕΤΕΑΜ
2. ΤΕΑΥΝΤΠ (ναυτιλιακοί και τουριστικοί πράκτορες)
3. ΤΕΑΠΟΖΟ (προσωπικό επιχειρήσεων Οινοπνευματοποιίας και Ζυθοποιίας)
4. ΤΕΑΥΕΚ (εμποροϋπάλληλοι)
5. ΤΑΠΤΠ (τραπεζοϋπάλληλοι της πρ. Τράπεζας Πίστεως)
6. ΤΕΑΠΕΤΕ (τραπεζοϋπάλληλοι της πρ. Εμπορικής Τράπεζας)
7. ΤΕΑΤΤΑΘ (τεχνικοί Τύπου Αθηνών Θεσσαλονίκης)
8. ΤΕΑΠΥΚ (πρατηριούχοι υγρών καυσίμων)
9. ΤΕΑΔ (δικηγόροι)
10. TΑΣ (συμβολαιογράφοι)
11. ΚΕΑΝ (ναυτικοί)
12. ΤΕΑΙΣΥΤ (Ιδιοκτήτες, συντάκτες και υπάλληλοι Τύπου)

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΝΔΙΣΥ Νίκος Χατζόπουλος «ως Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων αποκαλύπτουμε μια “λαθροχειρία”. Μια καθαρή κλοπή, που έγινε από 1/6/2016 και συνεχίζει να γίνεται μέχρι σήμερα στις επικουρικές συντάξεις και η οποία αφορά περίπου 300.000 συνταξιούχους. »

Πάντως ο Σεπτέμβριο του 2016 το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων και όλους τους βουλευτές για τη μη εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου. Πρόσφατα ενημερώθηκε και ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης ενώ άμεσα θα ενημερωθούν και πάλι ο πρωθυπουργός, οι αρχηγοί των κομμάτων και όλοι οι βουλευτές.

«Το πρώτο είναι να σταματήσει η κλοπή που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και το δεύτερο είναι να επιστραφούν σε εμάς τους συνταξιούχους τα λεφτά που μας έκλεψαν»

SHARE