ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: Ύστατη προσπάθεια του “Νότου” να πείσει τον φειδωλό “Βορρά” για το Ταμείο Ανάκαμψης

Συνεχίζεται και το απόγευμα της Κυριακής ο πυρετός των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες προκειμένου να βρεθεί η λύση που θα ξεκλειδώσει τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Νέα συνάντηση  του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, των ομολόγων του της Ισπανίας, Ιταλίας και Πορτογαλίας με τους ηγέτες των “ών”, δηλαδή της Ολλανδίας, Δανίας, Αυστρίας, Σουηδίας αλλά και της Φινλανδίας.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός  συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον Ιταλό και τον Ισπανό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε και Πέδρο Σάντσεθ αντίστοιχα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ

“Αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και δεν έχουμε το περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι ή αδύναμο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι ηγέτες θα μπορέσουν να ξεπεράσουν σήμερα το αδιέξοδο.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού:

Διαπραγματευόμαστε επί τρεις ημέρες πλέον και προφανώς δεν έχει υπάρξει επαρκής πρόοδος ώστε να φτάσουμε σε συμφωνία. Ειλικρινά ελπίζω ότι σήμερα θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το αδιέξοδο.

Από την πρώτη στιγμή έχω επισημάνει ότι όλοι πρέπει να κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά αυτοί οι συμβιβασμοί δεν μπορεί να είναι τέτοιοι που να αποδυναμώνουν τη φιλοδοξία μας για μία γενναία Ευρωπαϊκή αντίδραση στην κρίση του κορονοϊού και την οικονομική καταιγίδα που έχει προκαλέσει.

Αντιμετωπίζουμε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση και δεν έχουμε το περιθώριο να εμφανιστούμε διαιρεμένοι ή αδύναμοι.

ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: Το μεγάλο παζάρι για συμφωνία Βορρά-Νότου σήμερα Κυριακή στις 13.00 – Νέα πρόταση Μισέλ

 

SHARE