Συνεχίζεται το ράλι στα ομόλογα – Στο 1,53% η απόδοση του 10ετούς

Το ράλι στο οποίο επιδίδονται οι κρατικοί τίτλοι αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται, με τόσο τον 10ετή όσο και την 5ετία να καταγράφουν νέα ιστορικά χαμηλά.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί σήμερα Πέμπτη κατά 3 μονάδες βάσεις και διαμορφώνεται στο 1,53%, σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο.

Η απόδοση του ελληνικού 5ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 0,8%, 4 μονάδες βάσης χαμηλότερα από το χθεσινό κλείσιμο.

Σήμερα αναμένεται να καθίσει για πρώτη φορά στο τραπέζι του Euro Working Group (EWG) ο καθηγητής Μιχάλης Αργυρού, με αποστολή να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων.

Ο κ. Αργυρού, που θα εκπροσωπεί στο εξής τη χώρα μας στο EWG –το όργανο που προετοιμάζει τις συνεδριάσεις του Eurogroup–, θα αναπτύξει στους εκπροσώπους των υπολοίπων υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης τη στρατηγική του Μεγάρου Μαξίμου και του οικονομικού επιτελείου για την τόνωση της ανάπτυξης και των επενδύσεων, τη σταδιακή μείωση των φορολογικών βαρών για πολίτες και επιχειρήσεις, σε συνάρτηση με τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο και τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

SHARE