Συνδικαλιστικό σούπερ ατόπημα: Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πήρε πίσω τις δηλώσεις για νοσοκόμα και εμβόλιο

Τους λόγους για τους οποίους δήλωσε δημοσίως ότι η παράλυση της νοσοκόμας στο νοσοκομεία της Κέρκυρας προήλθε από το εμβόλιο κατά του κοροναϊού, αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Παραδέχθηκε εμμέσως  “διασπορά ψευδών ειδήσεων” για το εμβόλιο του κορονοϊού, λίγες ώρες μετά την εισαγγελική έρευνα που διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών για τις δηλώσεις στις οποίες εμφανιζόταν βέβαιος πως η παράλυση νοσηλεύτριας στην Κέρκυρα συνδέεται με παρενέργειες του εμβολίου.

Ο πρόεδρος της ΠΟΔΕΗΝ, τώρα φαίνεται να ανασκευάζει και να μην είναι και τόσο βέβαιος για τη σύνδεση του προβλήματος υγείας της 40χρονης με το εμβόλιο, καθώς “στατιστικά, υπάρχει μία πιθανότητα (σ.σ. να υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο) και την ξέρουμε όλοι, απειροελάχιστη. Οι γιατροί είπαν ότι δεν αποκλείουν να συνδέεται με το εμβόλιο. Είμαστε σε αυτή τη γραμμή”, όπως δήλωσε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”, τονίζοντας μάλιστα (σε μία ακόμη έμμεση παραδοχή που αποδυναμώνει την αρχική του τοποθέτηση) πως:

“Πρέπει να στηρίξουμε τη συνάδελφο γιατί αν πούμε ότι δεν έχει σχέση (σ.σ. το εμβόλιο) δεν δικαιούται αποζημίωση”.

Παράλληλα, ο Μιχάλης Γιαννάκος υποστήριξε: “Εγώ ο ίδιος έχω κάνει το εμβόλιο. 50.000 υγειονομικοί κάνανε το εμβόλιο δεν έχουν πάθει τίποτα. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι από τους 400 χιλιάδες Έλληνες που έχουν κάνει το εμβόλιο, δεν έχουν πάθει απολύτως τίποτα. Όμως έχουμε ένα γεγονός με μία νοσηλεύτρια η οποία ήταν καλά στην υγεία της, χωρίς κανένα πρόβλημα, η οποία μετά τη δεύτερη δόση εμφάνισε σοβαρά προβλήματα υγείας, μεγάλο πρόβλημα στα κάτω άκρα που δεν τα κινούσε, με αποτέλεσμα τώρα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Μίλησα με τη συνάδελφο και είναι καλύτερα. Η επιστημονική κοινότητα του νοσοκομείου δεν αποκλείει η κατάσταση της υγείας της να συνδέεται με τον εμβολιασμό”.

 

SHARE