Συνάντηση Σταϊκούρα με ΓΣΕΒΕΕ – Τα ζητήματα που τέθηκαν στον υπουργό

Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και χρήζουν μέριμνας για την ενίσχυση των ΜμΕ και την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έθεσε την Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου η ΓΣΕΒΕΕ στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, στο πλαίσιο της συνάντησης τους.

Όπως αναφέρει σήμερα η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωση της, ” τα κύρια ζητήματα που έθεσε η ΓΣΕΒΕΕ αφορούσαν:

-Την μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων

-Την διεύρυνση της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και σε άλλα προϊόντα (πχ στον καφέ).

-Την καθιέρωση ενός ακατάσχετου λογαριασμού ανά επιχείρηση, ο οποίος θα σχετίζεται αποκλειστικά με τη χρήση τερματικού μηχανήματος POS και ηλεκτρονικών συναλλαγών.

-Την καθιέρωση αφορολόγητου για έσοδα από επαγγελματική δραστηριότητα ώστε να υπάρξει ισότιμη μεταχείριση των φορολογουμένων.

-Την αύξηση του μέγιστου ύψους κύκλου εργασιών για τους μη υπόχρεους υποβολής ΦΠΑ. Εναλλακτικά, για κύκλους εργασιών έως 30.000€, ο επιτηδευματίας να τυγχάνει όμοιας μεταχείρισης όπως το φυσικό πρόσωπο- φορολογούμενος.’

-Την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς της προκαταβολής φόρου εισοδήματος επόμενου έτους, ο συντελεστής του οποίου ανέρχεται σήμερα στο 100% επηρεάζοντας αρνητικά την ρευστότητα των επιχειρήσεων

Ο Υπουργός Οικονομικών αφού άκουσε προσεχτικά τις προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι εφεξής η συνεργασία του Υπουργείου με την Γενική Συνομοσπονδία για όλα τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις θα είναι συστηματική και παραγωγική”.

SHARE