Συμφωνία Μέρντοχ-Google να μοιράζονται τα διαφημιστικά έσοδα από ειδήσεις της News Corp

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Ρούμπερτ Μέρντοχ και η θυγατρική της Google, Alphabet υπέγραψαν παγκόσμια συμφωνία για  τη χρήση ειδησεογραφικού περιεχομένου.

Οι δύο εταιρείες πρόκειται να αναπτύξουν μια συνδρομητική πλατφόρμα, θα μοιράζονται τα διαφημιστικά έσοδα που προκύπτουν από τις υπηρεσίες της Google, ενώ θα προωθήσουν την παραγωγή ηχητικού δημοσιογραφικού περιεχομένου και βίντεο μέσω του YouTube, όπως αναφέρει το Reuters.

Η συμφωνία επετεύχθη μετά από αρκετά χρόνια διαμάχης του Μέρντοχ με τον τεχνολογικό κολοσσό, με πιο πρόσφατη κόντρα αυτήν στην Αυστραλία όπου η Google απείλησε να κλείσει τη μηχανή αναζήτησή της προκειμένου να αποφύγει έναν “ανεφάρμοστο” ,κατά την ίδια, νόμο που προωθεί η κυβέρνηση της χώρας.

Η συμφωνία αποτελεί μια ακόμη σημαντική επιτυχία για τον 89χρονο μεγιστάνα του Τύπου, τον γιο του Λόκλαν και τον διευθύνοντα σύμβουλο της News Corp, Ρόμπερτ Τόμσον, να εξασφαλίσουν την πληρωμή για τη χρήση premium ειδησεογραφικού περιεχομένου από τις τεχνολογικές πλατφόρμες. Σημειώνεται ότι ο Μέρντοχ στο παρελθόν έχει συνάψει συμφωνίες πληρωμών με την Apple και το Facebook για τις υπηρεσίες τους Apple News και Facebook News.

Η εταιρεία, ωστόσο, αρνήθηκε να αποκαλύψει τις οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, περιοριζόμενη να αναφέρει μόνο ότι προβλέπει “σημαντικές πληρωμές” από την Google.

SHARE