Συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο μεταδίδει το Bloomberg

Οι ΗΠΑ κατέληξαν σε επί της αρχής συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο, μετέδωσε την Πέμπτη το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, η λεγόμενη «πρώτη φάση» της συμφωνίας είναι έτοιμη για να υπογραφεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ ήταν προγραμματισμένο να συναντηθεί με τους εμπορικούς του συμβούλους στις 21:30 ώρα Ελλάδας για να συζητήσουν τη συμφωνία.

Η επίσημη ανακοίνωση για την υπογραφή της συμφωνίας μπορεί να γίνει ακόμα και σήμερα, σημείωσαν οι πηγές του Bloomberg.

Νωρίτερα:

Κέρδη στα χρηματιστήρια της Ευρώπης μετά το tweet του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη μεγάλη συμφωνία ”Πρώτης Φάσης” με την Κίνα. “Το θέλουν, το ίδιο και εμείς!”, έγραψε στο Twitter, πέντε λεπτά μετά την εκκίνηση των συναλλαγών της Wall Street.

Νωρίτερα, δημοσίευμα της Wall Street Journal έκανε λόγω πως οι ΗΠΑ προτίθενται να ακυρώσουν τους δασμούς στα κινεζικά αγαθά (οι οποίοι τίθενται σε ισχύ την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου) ενώ αναφέρει επίσης ότι οι Αμερικάνοι διαπραγματευτές πρότειναν ακόμη να μειώσουν τους εν ενεργεία δασμούς κατά το ήμισυ στα κινεζικά αγαθά αξίας περίπου 360 δισ. δολ.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, διαγράφοντας τις αρχικές απώλειες μετά το tweet του Αμερικανού προέδρου

 

 

SHARE