ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ: Ηχηρό μήνυμα για τη Μακεδονία – Ώρα ευθύνης για ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – Η “Πλατεία” καθορίζει τις εξελίξεις -“ΟΧΙ” στο σχέδιο ΝΑΤΟ-ΕΕ

 

 

Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα παίρνουν σήμερα μέρος στο συλλαλητήριο του Συντάγματος για τη “Μακεδονία”, λέγοντας “όχι” στη λύση που ΝΑΤΟ και ΕΕ, μέσω του Μάθιου Νίμιτς, προωθούν στο χρόνιο πρόβλημα με τα Σκόπια. Δημοσκόπηση δείχνει πως το “όχι” συγκεντρώνει το 71,5% των πολιτών.   Ήδη από τις 10.00 το πρωί βρίσκεται κόσμος στο Σύνταγμα!

 

 

Νευρική κρίση προκαλείται στα κόμματα, από τον “φόβο” της τεράστιας λαικής συμμετοχής που δεν ελέγχουν. Προσπαθούν λοιπόν σπασμωδικά να διαχειριστούν το “φαινόμενο” και ανταλλάσσουν βαρειές κατηγορίες, προσπαθώντας οι μεν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τη συμμετοχή, οι δε παρακαλώντας …να βρέξει για να μην πετύχει όσο οι διοργανωτές υπολογίζουν.  Σημειωτέον ότι οι διοργανωτές  υποστηρίζουν πως ο κόσμος που θα κατέβει στο κέντρο της πρωτεύουσας θα είναι τριπλάσιος αυτού που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη!

 

ΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΔ

Στην κυβέρνηση, το “ανεξέλεγκτο” πλήθος των διαδηλωτών προκαλεί φόβο, καθώς τα στελέχη της δεν έχουν συνηθίσει σε λαικές αντιδράσεις, παρά τη μέχρι σήμερα μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει. Ένα ογκώδες συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, “αύριο” μπορεί να ανάψει σπίθα και για ανάλογα κατά της οικονομικής πολιτικής …

Στη ΝΔ, που η ηγεσία της μάλλον δεν θα έλεγε όχι σε μια σύνθετη ονομασία αν εκείνη βρισκόταν στην κυβέρνηση, από τη μία πλευρά φοβούνται τη στροφή προς τα “πιο δεξιά” και από την άλλη, προσπαθούν με τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο να περιχαρακώσουν τον πολιτικό χώρο, ώστε να μη δημιουργηθούν ρήγματα που οδηγούν σε δημιουργία νέου “εθνικού” κόμματος.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, Κυβέρνηση και ΝΔ, δεν θέλουν να χάσουν την επαφή τους με τον “μετριοπαθή” χώρο της κοινής γνώμης που τάσσεται υπέρ μίας συμβιβαστικής λύσης στο συγκεκριμένο θέμα, ώστε η χώρα σε “συμμαχία” με ΝΑΤΟ και ΕΕ να ασχοληθεί με το μεγάλο θέμα της εξόδου της από την οικονομική κρίση που τη μαστίζει τα τελευταία 8 χρόνια.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή που επικαλέστηκε το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Α. Τσίπρας ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη στη συνάντησή τους το περασμένο Σάββατο, πως «έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα», αναφορικά με το Σκοπιανό.

Οι ομιλητές

Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης που …δέχθηκε χθες επίθεση στο σπίτι του από …αναρχικούς και ο συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Εκκλησίας θα απευθύνουν οι μητροπολίτες Σύρου, Χίου και Δράμας.

Σύντομους χαιρετισμούς αναμένεται να απευθύνουν εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών, Κρητών κ.α. και εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, η συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη.

 

Ο Καιρός

Οσον αφορά στον καιρό της Αθήνας, το θερμόμετρο το μεσημέρι θα φτάσει τους 17 βαθμούς, ενώ η μετεωρολογική δεν “βλέπει” βροχή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ν. Τόσκα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να διαδηλώσει για τη Μακεδονία χωρίς φόβο και ακρότητες. Την Κυριακή έχει ανακοινωθεί ότι θα είναι κλειστοί οι σταθμοί μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο, Ομόνοια

Σύμφωνα με απόφαση της Τροχαίας Αττικής θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση από τις 22.00 του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου έως τις 23.59 της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου καθώς επίσης θα υπάρξει σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας από τις 06.00 έως τις 23.59 της Κυριακής στις οδούς και λεωφόρους:- 28ης Οκτωβρίου – Πατησίων στο τμήμα μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο

– Χαλκοκονδύλη στο τμήμα μεταξύ της οδού Γ΄ Σεπτεμβρίου και της πλατείας Κάνιγγος
-Σόλωνος, σε όλο το μήκος της καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο
– Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο
– Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), σε όλο το μήκος της καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Πλατεία Συντάγματος
– Αιόλου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Σταδίου
– Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς), στο τμήμα μεταξύ της Ιεράς Οδού και της πλατείας Ομονοίας
– Αθηνάς, σε όλο το μήκος της καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Ερμού, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αθηνάς και Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς)- Σταδίου, σε όλο το μήκος της καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Β. Γεωργίου Α’ σε όλο το μήκος της- Λ. Βασ. Αμαλίας σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Λ. Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ των οδών Καλλιρόης και Αθ. Διάκου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Λ. Βασ. Σοφίας, σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Γέλωνος, στο τμήμα μεταξύ των οδών Δορυλαίου και Π. Κόκκαλη- Π. Κόκκαλη, στο τμήμα μεταξύ της οδού Γέλωνος και της Λ. Βασ. Σοφίας- Δορυλαίου, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Π. Κυριακού και της Λ. Βασ. Σοφίας- Λ. Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας καθώς και στις κάθετες οδούς μέχρι την πρώτη παράλληλο- Ιπποκράτους σε όλο το μήκος της- Ζαχάρωφ, στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Αλεξάνδρας και Βασ. Σοφίας- Λ. Κηφισίας, στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Κατεχάκη και Αλεξάνδρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα- Λ. Μεσογείων, στο τμήμα μεταξύ της Λ. Κατεχάκη και της οδού Φειδιππίδου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα- Λ. Κατεχάκη στο τμήμα μεταξύ της Λ. Μεσογείων και της οδού Πίνδου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας- Φειδιππίδου στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας- Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Φειδιππίδου και Σπ. Μερκούρη και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίαςΌπως αναφέρεται στην ίδια απόφαση «τα χρονικά διαστήματα όλων των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (απαγόρευση κυκλοφορίας – στάσης και στάθμευσης), δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, καθώς και να μην εφαρμοσθούν, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες επιβάλλουν αυτό, κατά την κρίση του επικεφαλής των μέτρων».Από τις απαγορεύσεις περιορισμών εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του ΕΚΑΒ καθώς και τα λεωφορεία μεταφοράς συμμετεχόντων στο συλλαλητήριο, σύμφωνα με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Μικροπωλητές έχουν ήδη πάρει θέσεις με ελληνικές σημαίες. Η μικρότερη τιμή ξεκινά από 4 ευρώ.

 

Δημοσκόπηση “μήνυμα” σε Τσίπρα – Μητσοτάκη: 71,5% “ΌΧΙ” στον όρο Μακεδονία!

 

 

Α.Τσίπρας: Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα – Μητσοτάκης: Μικροκομματικοί χειρισμοί

 

Η …Αριστερά της καρπαζιάς, σπόνσορας του συλλαλητηρίου! Οργή για την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη

 

 

 

SHARE