Συγκλονιστικές εικόνες της καταστροφής στην Παναγία των Παρισίων από ψηλά

Εικόνες καταστροφής αποκαλύπτει η επόμενη μέρα από την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων.

Φωτογραφίες της dailymail αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής, εντός και εκτός του εμβληματικού κτιρίου, από τη φωτιά που έκαψε τη Νοτρ Νταμ, βύθισε στο πένθος τη Γαλλία και συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη.

 

Περισσότεροι από 400 πυροσβέστες χρειάστηκαν για να σβήσουν τις φλόγες που καταβρόχθισαν την οροφή και προκάλεσαν την κατάρρευση του βέλους του καθεδρικού ναού ηλικίας 800 ετών. Εργάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά περίπου 14 ώρες μετά την έναρξή της.

Ως εκ θαύματος πάντως διασώθηκαν θρησκευτικοί θησαυροί, όπως το Ακάνθινο Στεφάνι, ενώ μία ομάδα αποκατάστασης ιστορικών μνημείων της Γαλλίας βρήκε τον κόκορα που βρισκόταν στην κορυφή του εμβληματικού κωδωνοστασίου που κατέρρευσε.

Πρόκειται για ένα χάλκινο γλυπτό, που περιέχει λείψανα και μετά την κατάρρευση του καμπαναριού, όλοι νόμιζαν ότι είχε χαθεί για πάντα.

Ωστόσο, υπεργολάβος που ειδικεύεται στην αποκατάσταση ιστορικών μνημείων τον ανακάλυψε μέσα στα συντρίμμια και τον παρέδωσε στην GMH, την ομάδα αποκατάστασης ιστορικών μνημείων της Γαλλίας που κάνει έρευνες στα αποκαΐδια.

Το γλυπτό, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, αλλά θεωρείται επισκευάσιμο.

Την χαρμόσυνη και ελπιδοφόρα ανακοίνωση έκανε μέσω twitter ο επικεφαλής της Ομάδας Αποκατάστασης Ιστορικών Μνημείων (GMH) Jacques Chanut.

«Απίστευτο! Ένα από τα μέλη της GMH βρήκε στα ερείπια τον κόκορα της κορυφής του κωδωνοστασίου της Nοτρ Νταμ. Η διαίσθησή του ήταν καλή. Σας ευχαριστούμε για την αφοσίωση και την παθιασμένη διάσωση της κληρονομιάς μας» αναφέρει ο Jacques Chanut.

Την πληροφορία της εύρεσης του εμβληματικού κόκορα, επιβεβαίωσε και το υπουργείο Πολιτισμού της Γαλλίας.

Δείτε το βίντεο με τις ζημιές στην Παναγία των Παρισίων από ψηλά:

SHARE