Υπό έλεγχο η φωτιά στην Εύβοια – Επιτυχία Πυροσβεστικής και Αυτοδιοίκησης

[UPDATE] Μεγάλη καταστροφή προκάλεσε η φωτιά στην Εύβοια. Το κύριο μέτωπο έχει σβηστεί ενώ έχουν παραμείνει ενεργές μικρές εστίες.

Η φωτιά κατέκαψε περίπου 12.000 στρέμματα δασικής έκτασης, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός, ο οποίος βρέθηκε από τις πρώτες ώρες στην περιοχή, σημείωσε πως η φωτιά πλησίασε σε δύο χωριά και οι εκκενώσεις που έγιναν ήταν κυρίως για προληπτικούς λόγους.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

Δεν υπάρχουν πλέον ενεργά μέτωπα φωτιάς στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, δήλωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Εύβοιας Βαγγέλης Παλιός, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι η πυρκαγιά θα έχει κατασβεστεί σε λίγες ώρες.

Στο μεταξύ όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ψαχνών Γ. Ψαθάς αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο ενεργά μέτωπα φωτιάς στην Εύβοια σε απόσταση 3 χλμ. από τα χωριά Κοντοδεσπότι και Σταυρός. Ο κ. Ψαθάς σημείωσε ότι είναι ισχυρή η παρουσία των εναέριων μέσων πυρόσβεσης και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Σημειώνεται ότι έχει ανοίξει ο  δρόμος από και προς τη βόρεια Εύβοια, όπου χθες για λόγους ασφαλείας είχε διακοπεί η κυκλοφορία.

«Πολύ καλύτερη» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας,  Κώστας Μπακογιάννης την εικόνα από το πύρινο μέτωπο στην Εύβοια. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μπακογιάννης ανέφερε πως η περασμένη νύχτα ήταν πολύ δύσκολη, προσθέτοντας πάντως πως από ό,τι φαίνεται τα πράγματα εξελίσσονται ικανοποιητικά.

Σημείωσε ακόμη πως «η αυτοδιοίκηση αντέδρασε πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά».

«Υπάρχει μεγαλη εμπειρία και στην περιφέρεια και στον δήμο. Υπήρχε σχέδιο, ήμασταν έτοιμοι, η εκκένωση έγινε άμεσα» είπε.

 

Καίγεται η Εύβοια – Εκκενώθηκαν χωριά και η μονή της Παναγίας Γοργοϋπηκόου – Έκλεισε η κυκλοφορία

SHARE