Στους 92 οι νεκροί από κορονοιό στην Ελλάδα – Ανησυχία για τους Ρομά στη Λάρισα

Στους 92 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα από την πανδημία του κορωνοϊού, την ώρα που συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες κρατικές και επιστημονικές αρχές ύστερα από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων σε οικισμό Ρομά στη Λάρισα που είχε ως αποτέλεσμα να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα και να τεθούν σε καραντίνα 5.000 άτομα.

ΛΑΡΙΣΑ: Καραντίνα στους Ρομά – Κλείνουν οι λαϊκές, τρόφιμα έξω από τον οικισμό

Το 92ο θύμα,  ένας 72χρονος άνδρας στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα της Παρασκευής ένας 47χρονος άνδρας είχε απεβίωσε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Κατά πληροφορίες, είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ στις 8 Απριλίου και είχε υποκείμενα νοσήματα (λέμφωμα, αυτόλογη μεταμόσχευση μυελού των οστών το 2019, πνευμονολογική εμβολή).

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Η κατάσταση στον οικισμό χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολη και για αυτό το λόγο μετέβησαν σήμερα 10/4 στην περιοχή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.
Οι κ.κ.Χαρδαλιάς, Τσιόδρας και Λιβάνιος έχουν διαδοχικές συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθούν με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας.
Πέρα από τον οικισμό των Ρομά σε καραντίνα μπήκε και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο θετικό κρούσμα είχε επαφές και με διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Κορωνοϊός: Ακόμη τέσσερις θάνατοι, 90 στο σύνολο – Στα 56 τα νέα κρούσματα

SHARE