Στο στόχαστρο Πολάκη η Τράπεζα Πειραιώς για το Ερρίκος Ντυνάν – Το θέλει κρατικό

“Παρέμβαση” ηχηρή για την τύχη του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας,  Παύλο Πολάκη.

Ο κ.Πολάκης, επικαλείται πληροφορίες “που έρχονται το τελευταίο διάστημα στη δημοσιότητα που λένε ότι  η Τράπεζα Πειραιώς κινείται στην κατεύθυνση ακύρωσης του διαγωνισμού πώλησης του Νοσοκομείου “Ερρίκος Ντυνάν“, όπου πλειοδότης είχε ανακηρυχτεί το Ελληνικό Δημόσιο δια μέσου της δεσμευτικής προσφοράς του Ιδρύματος Ωνάση.
“Η εν λόγω φημολογία δεν συνοδεύεται από επαρκή αιτιολόγηση μιας τέτοιας απόφασης ακύρωσης με ταυτόχρονη εκκίνηση νέου διαγωνισμού πώλησης» τονίζει ο κ. Πολάκης.

 

«Η Τράπεζα Πειραιώς κωλυσιεργεί συνεχίζοντας να καταγράφει ζημιές από τη χρήση του Νοσοκομείου που μεταφράζονται σε απομείωση της αξίας του. Προειδοποιούμε όλες τις πλευρές: Διοίκηση Τράπεζας Πειραιώς, Υπουργείο Υγείας, Διοίκηση “Ερρίκος Ντυνάν”, ότι οποιαδήποτεπροσπάθεια ακύρωσης του εν εξελίξει διαγωνισμού εις βάρος της προοπτικής απόκτησης του Νοσοκομείου από το Δημόσιο θα μας βρει απέναντι. Και μαζί με μας, θα βρει απέναντι και τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο αλλά και την πλειοψηφία της κοινωνίας».

Επιπλέον, ο βουλευτής προαναγγέλλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση αποδοχής προσφοράς μικρότερης από αυτήν του Δημοσίου, ύψους 110 εκατ. ευρώ, «καθώς κάτι τέτοιο θα αποτελεί καραμπινάτη απιστία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου”.

 

SHARE