Στο «σφυρί» ακίνητα του Μπάμπη Βωβού σε Μαρούσι και Αμπελοκήπους απο την Εθνική Leasing

Στο σφυρί βγαίνουν  τρία μεγάλα επαγγελματικά ακίνητα του ομίλου Βωβού, τα οποία έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία της βγάζει προς πώληση η Εθνική Leasing, με συνολική ελάχιστη τιμή εκκίνησης ύψους 36,05 εκατ. ευρώ. Οι τελικές προσφορές πρέπει να έχουν κατατεθεί έως τις 21 Μαρτίου.

Πρόκειται για γραφειακούς χώρους σε τρία ακίνητα του άλλοτε κραταιού ομίλου στο Μαρούσι και τους Αμπελοκήπους τα οποία είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος τους μισθωμένα και πωλούνται είτε ανεξάρτητα είτε ακόμη και ως cluster μαζί με ένα ακόμη ακίνητο στα Βριλήσσια (στο σύνολό τους τέσσερις ιδιοκτησίες).

Το σημαντικότερο και μεγαλύτερο από τα τρία ακίνητα είναι το συγκρότημα γραφείων, καταστημάτων και σταθμού αυτοκινήτων αποτελούμενο από τα κτίρια Α’και Β’επί της Λεωφόρου Κηφισίας 66, εκεί όπου στεγάζονται τα γραφεία της Wind στο Μαρούσι. Το συγκρότημα περιλαμβάνει χώρους συνολικής επιφανείας 8.334 τ.μ. με 4 υπόγεια συνολικής επιφανείας 25.200 τμ και 812 θέσεις στάθμευσης, με ελάχιστη τιμή προσφοράς για τον υποψήφιο επενδυτή στα 21 εκατ. ευρώ.

Πουλίου 6, εκεί όπου στεγάζεται το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) είναι το δεύτερο ακίνητο. Πρόκειται για αυτοτελές κτίριο γραφείων καταστημάτων 6.376 τμ αποτελούμενο από 6 ορόφους (γραφεία), ισόγειο (4 καταστήματα), υπόγειο (αποθήκη) και τέσσερα υπόγεια 2.227 τμ, με 191 θέσεις στάθμευσης για το οποίο ως ελάχιστη τιμή ζητείται το ποσό των 13 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε κατασκευαστεί εν έτει 2000 από την Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική, τη «χρυσή περίοδο» για τον όμιλο, ο οποίος κατέρρευσε τελικά μέσα στην κρίση.

Το τρίτο ακίνητο είναι οριζόντια ιδιοκτησία γραφειακών χώρων 4ου ορόφου επιφάνειας 921 τ.μ. και 19 θέσεις στάθμευσης στο Β’ και Γ υπόγειο, στην οδό Θεοφάνους 4 στην Αθήνα, με προβολή στην συμβολή της Λ. Αλεξάνδρας με την Λ. Κηφισίας. Ως ελάχιστη τιμή πώλησης έχουν οριστεί τα 2,05 εκατ. ευρώ.

Η Eθνική Leasing θα επιχειρήσει σε πρώτη φάση να βρεί επενδυτή για κάθε ένα από τα ακίνητα ξεχωριστά και μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας θα ακολουθήσει διαγωνισμός ως ομάδα (cluster) με την προσθήκη ενός τέταρτου ακινήτου εισοδήματος, επίσης μισθωμένου, αυτή τη φορά εκτός της περιοχής του επιχειρηματικού άξονα της λεωφόρου Κηφισίας, στην περιοχή των Βριλησσίων (λεωφόρος Πεντέλης 11- 13) με μία ελάχιστη αξία ύψους 1,35 εκατ. ευρώ.

Η ελάχιστη τιμή για την πώληση των 4 ακινήτων ως ομάδα αντιστοιχεί σε 36,5 εκατ. ευρώ.

Η συγκυρία κατά την οποία επιχειρείται η πώληση θεωρείται σαφώς ευνοϊκότερη σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν με δεδομένη την αύξηση της ζήτησης το τελευταίο διάστημα για επαγγελματικά ακίνητα προδιαγραφών σε «καλά» σημεία ανά την Αθήνα, ενώ και οι τιμές στη συγκεκριμένη κατηγορία ακινήτων, με βάση και τα επίσημα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος, έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν.

SHARE