Στο Λονδίνο ο Κουτσούμπας – Πήρε μια «γεύση» από Μαρξ και Μπελογιάννη

Στο Λονδίνο θα βρίσκεται έως την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, ο Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος έχει αρχίσει να επισκέπτεται τα αξιοθέατα της βρετανικής πρωτεύουσας που τον ενδιαφέρουν.

Το πρωί πήγε στη βιβλιοθήκη «Καρλ Μαρξ», στο μνημείο για τους νεκρούς σοβιετικούς στρατιώτες στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, «Soviet War Memorial» και στο μουσείο Μοντέρνας τέχνης, Tate, όπου εκτίθεται ο πίνακας του Πίτερ ντε Φραντσία «Η εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη».

Μετά την επίσκεψή του στη βιβλιοθήκη «Καρλ Μαρξ» ο Γ.Γ του ΚΚΕ δήλωσε:

«Βρισκόμαστε πραγματικά σε μια όαση, εδώ στο κέντρο του Λονδίνου, μια όαση γνώσης, εκπαίδευσης, μόρφωσης, ιδεών, ιστορίας, μνήμης, γύρω από ζητήματα που πρέπει να μάθει, κυρίως, η νέα γενιά, η εργατική τάξη, ως σύνολο, όχι μόνο της Μ. Βρετανίας όλης της Ευρώπης, όλου του κόσμου. Γιατί οι ιδέες του Μαρξ, του Λένιν, του Ένγκελς, όλων των μεγάλων επαναστατών της ανθρωπότητας, είναι ζωντανές και επίκαιρες. Ισχύουν και σήμερα μέχρι να φτάσουμε να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και να οικοδομήσουμε μια νέα, πραγματικά σοσιαλιστική κοινωνία».

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

«Η παράνομη κατοχή των πολιτιστικών αρχαιοτήτων της χώρας μας πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Μέχρι σήμερα οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν με συνέχεια, με συνέπεια, και σταθερότητα αυτό που έπρεπε να κάνουν. Η θέση των μαρμάρων του Παρθενώνα δεν είναι στο Βρετανικό Μουσείο, είναι να επιστρέψουν στην κοιτίδα τους την Αθήνα» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την επίσκεψή του στο Βρετανικό Μουσείο.

 

 

SHARE