Στο κόκκινο τα Χρηματιστήρια – Ο Dow Jones έχασε 603 μονάδες – Ο κοροναϊός απειλεί την παγκόσμια ανάπτυξη

Η Wall Street θύμα του κοροναϊού που ξεκίνησε από την Κίνα και έχει προκαλέσει κλίμα πανικού, καθώς περιπτώσεις νοσούντων έχουν καταγραφεί πλέον σε 26 χώρες. Αργά την Παρασκευή η κυβέρνηση Τραμπ έθεσε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημόσιας υγείας, εντείνοντας ακόμη περισσότερους τους φόβους των επενδυτών.

-Ο Dow Jones έχασε 603 μονάδες –  2,09% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 28.256,03 μονάδες.

-Ο S&P 500 κατέγραψε πτώση 1,77% και έκλεισε στις 3.225,52 μονάδες.

-Απώλειες, της τάξης του 1,6%, σημείωσε ο Nasdaq που έκλεισε στις 9.150,94 μονάδες, βρίσκοντας κάποια στήριξη στο “+ 7,38% της Amazon, σε συνέχεια των καλύτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε.

Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα προσεγγίζουν πλέον τα 10.000, ενώ ο αριθμός των νεκρών ανέβηκε στους 213.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν ήδη προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις, με πολλές αεροπορικές εταιρείες διεθνώς να διακόπτουν τις πτήσεις τους από και προς Κίνα, γεγονός που σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνουν πολλές επιχειρήσεις στην κινεζική επικράτεια, κλείνοντας καταστήματα και περιορίζοντας τη λειτουργία τους σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η ραγδαία εξάπλωση του ιού, εντείνει τις ανησυχίες επενδυτών και αναλυτών για σημαντικές επιπτώσεις την παγκόσμια ανάπτυξη.

 

Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

 

Δεν μπορεί να συνέλθει το ΧΑ – Εβδομαδιαίες απώλειες 3,97% στον πρώτο “κόκκινο” μήνα

 

Χρυσός στα 1.587,90 δολ. – “Βουτιά” πετρελαίου

 

SHARE