Στο Χρηματιστήριο Αθηνών για τρίτη συνεχή χρονιά το διεθνές συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού

Πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αύριο Πέμπτη στη 1 το μεσημέρι, στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, το διεθνές συνέδριο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (HFLI-Hellenic Financial Literacy Institute), με νέα θεματολογία.

Οι ομιλητές του συνεδρίου θα αναπτύξουν πρωτότυπα θέματα που σχετίζονται με τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό και την επίδρασή του στην καθημερινότητα και την κοινωνία καθώς και προτάσεις εθνικής στρατηγικής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος Interamerican part of ACHMEA, θα αναπτύξει την σπουδαιότητα του Αλφαβητισμού Ασφάλισης Υγείας. Η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Βουλευτής Α’ Αθηνών, θα μιλήσει για την σημασία του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στην μείωση του gender gap. Ο Φώτης Κουρμούσης, ειδικός γραμματέας,της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), θα περιγράψει την επίδραση του Χρηματοοικονομικού Αναλφαβητισμού στην υπερχρέωση των νοικοκυριών. Ο Παναγιώτης Ανδρέου, επίκουρος καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, θα αναφερθεί στην επίδραση του Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού στην Ηλεκτρονική Τραπεζική. Η κα Βάσια Τζώρα, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιά και επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, θα περιγράψει την Κατασκευή Εθνικών Δεικτών μέτρησης Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε Έλληνες μαθητές. Ο Γιώργος Πάνος, καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, Adam Smith Business School, θα μιλήσει για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό, τα Κρυπτονομίσματα & τη Χρηματοοικονομική Τεχνολογία.

Χαιρετισμούς στο συνέδριο θα απευθύνουν, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Καθηγητής ‘Αγγελος Κόττιος. Τέλος, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Νικόλαος Δ. Φίλιππας θα κλείσει το συνέδριο αναπτύσσοντας τις δράσεις, τα επιτεύγματα και τους στόχους του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν δημόσια, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα πρωτότυπης έρευνας του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού (HFLI-Hellenic Financial Literacy Institute) για τον Χρηματοοικονομικό Αναλφαβητισμό στην Ελλάδα, που αφορούν σε ένα εντυπωσιακό δείγμα 3000 μαθητών απ όλη την χώρα καθώς και προτάσεις εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμησή του.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πειραιά, με χορηγό την Interamerican.

SHARE