Στην Εθνική Ασφαλιστική το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των υπαλλήλων της ΤτΕ

Την πρόταση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ για την ομαδικής ασφάλιση προαιρετικού χαρακτήρα που θα λειτουργεί πρόσθετα στις καλύψεις που παρέχονται από το Ταμείο Υγείας αποφάσισε να ΟΜΟΦΩΝΑ να προκρίνει το Δ.Σ του Συλλόγου υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, συνεδρίασε την Τρίτη, 18/6/2019 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΤΕ προκειμένου να αξιολογήσει τις προσφορές που υπέβαλαν τρεις (3) μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες για ένα πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης προαιρετικού χαρακτήρα που θα λειτουργεί πρόσθετα στις καλύψεις που παρέχονται από το Ταμείο Υγείας.

Οι τρεις εταιρείες κλήθηκαν να υποβάλλουν προσφορές μετά από συνεννόηση των παρατάξεων του ΔΣ του ΣΥΤΕ σε διαπαραταξιακή συνάντηση. Οι έγγραφες προσφορές συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ της 11/6/2019, και αποφασίστηκε να κληθούν εκπρόσωποι των εταιρειών προκειμένου να παρουσιάσουν δια ζώσης τις προσφορές τους και να δώσουν όποιες εξηγήσεις και διευκρινίσεις τους ζητηθούν εντός των πρακτικών του ΔΣ.

Σε όλα τα στάδια της παραπάνω διαδικασίας κλήθηκε να συμμετέχει ως Τεχνικός Σύμβουλος και μόνο το Ταμείο Υγείας, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του.

Στην συνεδρίαση της 18/6/2019 και λίγο πριν την κατάληξη της διαδικασίας, τέθηκε θέμα από την ΕΣΑΚ επί της αρχής, προκειμένου να απορριφθεί η όλη ιδέα για τη σύναψη ενός τέτοιου ασφαλιστηρίου συμβολαίου με οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία. Η πρόταση της ΕΣΑΚ τέθηκε σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε μόνο από αυτήν, ενώ καταψηφίστηκε από όλες τις άλλες παρατάξεις, ενώ στη συνέχεια η ΕΣΑΚ αποχώρησε.

Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση των προσφορών, όπου λήφθηκαν υπόψη τα οφέλη, τα κόστη και οι κίνδυνοι της κάθε πρότασης, το ΔΣ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ (πλην της ΕΣΑΚ που είχε αποχωρήσει) να προκρίνει την πρόταση της ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ.

Εντός των επόμενων ημερών το ΔΣ θα ενημερώσει με νεότερη ανακοίνωσή του το προσωπικό για τις λεπτομέρειες του προτεινόμενου συμβολαίου, ενώ θα ακολουθήσουν σχετικές ενημερωτικές περιοδείες από εκπροσώπους των παρατάξεων που υπερψήφισαν την πρόταση επί της αρχής.

Είναι αξιοσημείωτο ότι μέσα από την παραπάνω διαδικασία αναδείχθηκε το μέγεθος και η ποιότητα της δουλειάς που έχει γίνει από την πλευρά του Ταμείου Υγείας, το οποίο έχει επιτύχει αξιοζήλευτες συμφωνίες με όλους τους μεγάλους ομίλους παροχής υπηρεσιών στο χώρο της υγείας προς όφελος των ασφαλισμένων του.

SHARE