Στέφανος Χίος: Δεχόμουν απειλές για τα δημοσιεύματα – Η πρώτη κατάθεση μετά τη δολοφονική επίθεση

Την πρώτη κατάθεση έδωσε ο Στέφανος Χίος χθες, καθώς η κατάσταση υγείας του δεν του επέτρεπε να μιλήσει νωρίτερα.

Αυτό που πιστεύει ο ίδιος είναι ότι η επίθεση έρχεται κατόπιν ρεπορτάζ και αποκαλύψεων του ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ το τελευταίο διάστημα για τα οποία είχε δεχτεί απειλές.

«Ο δράστης που με πυροβόλησε φορούσε κουκούλα, ενώ τα μάτια του είχαν σχιστοειδές σχήμα. Δεχόμουν απειλές για δημοσιεύματα της εφημερίδας μου».

Παράλληλα μετέφερε αυτά που είχε πει στο φιλικό – συγγενικό του περιβάλλον ότι δηλαδή ένας άνδρας με κουκούλα πλησιάζει και τον πυροβολεί εξ επαφής. Η πρώτη σφαίρα τον χτυπά στον λαιμό και η δεύτερη στα πλευρά ενώ φαίνεται πως προσπάθησε να σπρώξει τον δράστη με την πόρτα του αυτοκινήτου του.

Οι αστυνομικές Αρχές συγκεντρώνουν το οπτικό υλικό από την περιοχή και εξετάζουν τι συμβαίνει με το όπλο των 9 χιλιοστών καθώς, αυτό που υποστήριξε ο κ. Χίος είναι ότι μπλόκαρε και γι αυτό δεν κατάφερε ο δράστης να βρει τον στόχο του. Εξετάζουν δηλαδή αν μπλόκαρε και αν υπήρχε σιγαστήρας γιατί δεν υπήρχε κάποιος μάρτυρας που να άκουσε τους πυροβολισμούς στην γειτονιά σύμφωνα με τις αρχές και τις καταθέσεις που έχουν μέχρι τώρα.

 

 

SHARE