Σταθερή και ελεγχόμενη η κατάσταση του Αρχιεπισκόπου στον Ευαγγελισμό

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβασε και πάλι πυρετό το απόγευμα της Πέμπτης, φθάνοντας το 38, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει κάποιο άλλο σύμπτωμα, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Χάρης Κονιδάρης.

Η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου παραμένει σταθερή επί του παρόντος και ελεγχόμενη, αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν από το Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κ.Κ. Ιερώνυμος, εισήχθη σήμερα το πρωί στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με διάγνωση covid-19 και νοσηλεύεται σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ).

Ο Χάρης Κονιδάρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1., τόνισε ότι το πρωί που διεκομίσθη ο Αρχιεπίσκοπος στον «Ευαγγελισμό» ήταν απύρετος.

«Η μεταφορά του Αρχιεπισκόπου σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας έγινε περισσότερο για προληπτικούς λόγους», δήλωσε ο κ. Κονιδάρης, ο οποίος σημείωσε ότι ακόμη είναι άγνωστο πώς ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος νόσησε.

«Πιθανότατα ο Αρχιεπίσκοπος ήρθε σε επαφή με κρούσμα κορωνοϊού είτε το περασμένο Σαββατοκύριακο είτε τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, καθώς είχε υποβληθεί σε τεστ το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, το οποίο είχε βγει αρνητικό. Σε τεστ υποβλήθηκε και το περασμένο Σάββατο, δύο ώρες πριν συναντήσει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη», διευκρίνισε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής.

«Προφανώς έχουν γίνει τα πάντα που πρέπει να γίνουν σε όλες τις επαφές του», συνέχισε ο κ. Κονιδάρης σχετικά με τις ιχνηλατήσεις. Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Κονιδάρης είπε: «Βεβαίως φορούσαν μάσκες στην Ιερά Σύνοδο».

Ο Αρχιεπίσκοπος διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό μετά από τεστ στο οποίο υπεβλήθη το βράδυ της Δευτέρας και χθες εμφάνισε ήπια συμπτώματα, καθώς ανέβασε πυρετό 37,7.

SHARE