Σταϊκούρας: Προς παράταση υποβολής αιτήσεων στην Επιστρεπτέα 4 – Δηλώσεις στο MEGA

Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA,  μελετάται η πιθανότητα να δοθεί μικρή παράταση στην διάρκεια υποβολής αιτήσεων για τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, όπως συνέβη και στους προηγούμενους κύκλους. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.

Για την καταβολή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5 επιβεβαίωσε πως θα γίνει τον Ιανουάριο, και είπε πως θα ληφθούν υπόψη και τα δεδομένα του Δεκεμβρίου. Εκανε σαφές πως και στον επόμενο κύκλο το 50% του ποσού θα είναι επιδότηση.

Επεσήμανε επίσης πως θα συνεχιστεί και το 2021 το μέτρο με το συνολικό ύψος των μέτρων στήριξης το 2021 να φτάνει προς το παρόν στα 7,5 δισ. ευρώ.

Η διατήρηση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας και κάποιες ημέρες του Δεκεμβρίου, με τα έως τώρα δεδομένα, οδηγεί και σε επέκταση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού, υποχρεωτική μείωση ενοικίων, αναστολές πληρωμών φορολογικών υποχρεώσεων  αποτελούν μερικές από τις παρεμβάσεις οι οποίες θα συνεχιστούν και το Δεκέμβριο, σημείωσε ο ΥΠΟΙΚ.

Αναφερόμενος μάλιστα στην καταβολή του 50% της απώλειες που υφίστανται οι  ιδιοκτήτες των ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα ενοίκια  απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, δήλωσε ότι είναι πιθανό να επεκταθεί και το Δεκέμβριο.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο για μία «νέα» ρύθμιση 100-120 δόσεων, ο Χρήστος Σταϊκούρας  τόνισε ότι είναι κάτι που θα μελετηθεί πιθανόν μετά από 1-2-4 μήνες ανάλογα με την πορεία της υγειονομικής κρίσης

Όσον αφορά την πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, επεσήμανε ότι θα ανοίξει εντός του Δεκεμβρίου ενώ η προκαταβολή σχεδιάζεται να δοθεί στους δικαιούχους εντός του μηνός.

SHARE