Στ. Πέτσας στην ΕΡΤ: Ίσως και την Παρασκευή η ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών από Μητσοτάκη

Τη θέση ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να απομονώσει διπλωματικά τη Τουρκία διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στο τι αναμένει η ελληνική πλευρά από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο.
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Πέτσας υποστήριξε ότι «στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι στη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρονα αποδειχθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν σταθερό και αξιόπιστο εταίρο για τις ΗΠΑ στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου».
Ερωτηθείς για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας για την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να απομονώσει διπλωματικά την Άγκυρα και η Ουάσινγκτον – με μια σειρά δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων- αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα την Τουρκία και στη σημερινή συνάντηση αναμένεται αυτό να επιβεβαιωθεί.
Ανέφερε δε ότι η συνάντηση και η επιβεβαίωση ότι Ελλάδα και ΗΠΑ περνούν μια από τις καλύτερες περιόδους στις σχέσεις τους είναι ένα μήνυμα που θα πάρουν όλοι.
Παράλληλα ο κ.Πέτσας είπε ότι οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με τα αποτελέσματα των επαφών του στις ΗΠΑ θα γίνουν άμεσα, πιθανότατα την Παρασκευή 10/1.

SHARE