Σωτήρης Τσιόρδας: Γιατί λέει τώρα ναι στη μάσκα ενώ έλεγε όχι

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε γιατί τώρα θεωρεί πως είναι αναγκαία η χρήση της μάσκας ενώ στο παρελθόν είχε αναφερθεί πως δεν είναι αναγκαία για όλους.

«Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο που πριν από εβδομάδες είχαμε τοποθετηθεί αλλιώς», είπε, συμπληρώνοντας ότι «τότε ήμασταν σε ένα καθοριστικό lockdown. Η τότε πορεία είχε συζητηθεί από την Επιτροπή που δεν συνέστησε τη χρήση μάσκας, το απαγορευτικό (σ.σ. μετακίνησης) ήταν αρκετό για εκείνη τη φάση. Τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε, αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό» εξήγησε.

Επίσης τόνισε ότι «Τα ενδεχόμενα οφέλη ή μια ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συγχρωτισμός, όπως στα μέσα μεταφοράς, είναι ένα σημαντικό μέτρο. Είναι λάθος η χρήση μάσκας με βαλβίδα υψηλής προστασίας και η μάσκα δεν υποκαθιστά τους κανόνες προστασίας. Υπάρχει κίνδυνος από λάθος χρήση της μάσκας ή ψευδούς αίσθησης ασφάλειας. Είναι προτιμότερη η χρήση πάνινης, υφασμάτινης ή χάρτινης μάσκας, σε συνδυασμό με καλό πλύσιμο των χεριών. Οδηγίεςθα δοθούν από τον ΕΟΔΥ, για τη φύλαξη και τον καθαρισμό των μασκών».

SHARE