ΝΕΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΚΕΛ – ΣΟΪΜΠΛΕ

merkelshauble

 

Στη σκληρή του στάση απέναντι στην Ελλάδα εμμένει το Βερολίνο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέραν της παράτασης του μνημονίου και της επιτήρησης από την τρόικα.

Μάλιστα η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφανγκ Σόϊμπλε, θα συναντηθούν εκτάκτως το Σάββατο, προκειμένου να συζητήσουν το ελληνικό ζήτημα.

«Από σεβασμό προς την Ελλάδα η τρόικα δεν θα ονομάζεται πλέον τρόικα, αλλά οι θεσμοί θα διατηρήσουν τον ρόλο τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ, ο οποίος επανέλαβε ότι η μόνη επιλογή είναι η επέκταση του προγράμματος.

Επίσης, ανέφερε ότι ο ΟΟΣΑ δεν μπορεί να αναλάβει τον ρόλο της τρόικας ή να ενταχθεί σε αυτό το σχήμα.

«Από σεβασμό προς του Έλληνες φίλους μας, στο εξής η τρόικα δεν θα λέγεται τρόικα», είπε ο Γιέγκερ, κατά την τακτική ενημέρωση των συντακτών, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να αναλάβει ο ΟΟΣΑ τον έλεγχο της υλοποίησης της συμφωνίας που θα προκύψει μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της τόνισε ότι η Γερμανία δεν μπορεί να δει τέτοιον ρόλο για τον Οργανισμό.

«Έχουμε εδώ συμβατικούς κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν ξεκάθαρα ποιοι θεσμοί ελέγχουν την εκπλήρωση, την υλοποίηση του προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο δεν προβλέπεται κανένας ρόλος για τον ΟΟΣΑ», ξεκαθάρισε.

Ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανκ Σόιμπλε τόνισε ακόμη ότι η επέκταση του ελληνικού προγράμματος αποτελεί τον μόνο δρόμο προς τα εμπρός και διευκρίνισε ότι αυτό που μπορεί να συζητηθεί είναι τα τυπικά στοιχεία.

SHARE