Σκάνδαλο Novartis: Τι κρύβουν, ποιούς “αθωώνουν” οι “κουκουλοφόροι Μεσσίες” – Ο χορός των δισ. στα φάρμακα με θύμα τους πολίτες

 

 

Οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, ο …Σαράφης και η Κατερίνα που η πλευρά της κυβέρνησης υποστηρίζει σαν να πρόκειται για  …Μεσσίες (Σ.Σ.ωραίος ο τίτλος του ΕΘΝΟΥΣ “μην πυροβολείτε τον μάρτυρα”) και η πλευρά των “κατηγορουμένων” της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει (Σ.Σ. ωραίος ο τίτλος του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ “κουκουλοφόροι της συμφοράς), είναι το “αλατοπίπερο και η ρίγανη” που βάζουν απλόχερα τα κόμματα στην σάπια “μπριζόλα”, (σ.σ. Τσικνοπέμπτη σήμερα) προκειμένου να την καταναλώσει ο πολίτης  αδιαμαρτύρητα.

Σεφ από το εξωτερικό, μαζί με τους βαστάζους βοηθούς τους στην Ελλάδα και τις πρόθυμες …λατζέρισσες του “μαγειρείου”, έχουν αναλάβει τη δουλειά.

Στόχος όλων, ο εξής ένας: Να φάει ο λαός τη σάπια μπριτζόλα!

Κυρίες και κύριοι, 

Οι φαρμακευτικές δαπάνες του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων ήταν 1,278 δισ. Ευρώ το έτος 2000.

-Το 2004, έφτασαν στα 2,430 δισ. Ευρώ.

-Το 2005, έφτασαν στα 2,870 δισ. Ευρώ.

– Το 2006, έφτασαν στα 3,510 δισ. Ευρώ.

– Το 2007, έφτασαν στα 4,440 δισ. Ευρώ.

– Το 2008, έφτασαν στα 4,530 δισ. Ευρώ και το 2009 στα 5,108 δισ. Ευρώ!

Από το 2010 και μετά,  οι δαπάνες άρχισαν να πέφτουν. (Δείτε τον σχετικό πίνακα του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής – ΙΚΠΙ)

 

γράφημα

Από τα …χαιλίκια λοιπόν της προ-μνημονιακής περιόδου, περάσαμε στην άλλη πλευρά. Να ψάχνουν κάποιοι συνάνθρωποί μας ορισμένα φάρμακα από φαρμακείου εις φαρμακείον και όλοι, κυρίως δε οι μη έχοντες, να πληρώνουν αυξημένη συμμετοχή για τα φάρμακα που έχουν ανάγκη, σε μια εποχή μάλιστα που τα εισοδήματα – συντάξεις έχουν υποστεί τεράστια μείωση.

Ευθύνες πολιτικές υπάρχουν. Τις δείχνει ο παραπάνω πίνακας. Αυτές όμως …τις λέμε στα τηλεπαράθυρα. Και ασχολούμαστε, με τα “άκουσα”, “κατάλαβα”, “μου είπαν” των προστατευόμενων μαρτύρων που με λογική μπακάλη προσδιόρισαν στα 50 εκατομμύρια τις μίζες που πήραν (υποτίθεται και μένει να αποδειχθεί) πολιτικά πρόσωπα από τη Novartis.

Σ.Σ1.Αλήθεια, οι άλλες φαρμακευτικές, πολυεθνικές από ΗΠΑ, Μ.Βρετανία, Γερμανία…πως πουλούσαν τα προιόντα τους; Με το σταυρό στο χέρι;

Σ.Σ.2: Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Χρηματισμός άμεσος για συνταγογραφήσεις ή έμμεσος με δωράκια – ταξίδια – διαφημίσεις σε “φίλους” δημοσιογράφους – εκδότες της “παρέας”, επίσης υπάρχει. Όπως υπάρχουν και δωράκια, μικρά ή μεγαλύτερα σε ορισμένα  μεσαία στελέχη υπουργείων ή Οργανισμών, προκειμένου να “πατεντάρονται” κάποιες διατάξεις που τελικά υπογράφονταν από το εκάστοτε υπουργό. Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ότι δύο πρώην Πρωθυπουργοί και 8 πρώην υπουργοί λαδώθηκαν, υπάρχει πολύς δρόμος. Η …μπριτζόλα, είναι σάπια!

 

Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]

SHARE