Σκάνδαλο Novartis: Πιάστηκαν “κότσοι” οι πολιτικές – δικαστικές “παρθένες” – Πλήρωσαν οι Έλληνες και πληρώθηκε το αμερικάνικο Δημόσιο

Βλάκες ή ένοχοι; Αυτό το ερώτημα παρέμεινε μετά τον συμβιβασμό στις ΗΠΑ της “μητέρας Novartis”, για τους εγχώριους “πλασιέ” του ΥΠΑΡΚΤΟΥ σκανδάλου.

Η Novartis, πλήρωσε για τις αποδεδειγμένες και ομολογημένες “αμαρτίες” της τους Αμερικανούς και στην Ελλάδα, ακόμα ψάχνουμε αν πήρε λεφτά και δωροδοκήθηκε ο κάθε…Πικραμένος!

Μόλις τώρα και αφού ήδη οι Αμερικανοί τα έχουν πάρει τα εκατομμύρια, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει στη σημερινή κυβέρνηση ότι “αφού η Novartis ομολόγησε διαφθορά στην Ελλάδα και πληρώνει στις ΗΠΑ 310 εκατ. δολάρια για αυτό, θα ζητήσει αποζημίωση από την ελβετική πολυεθνική;”

Δεν γνωρίζουμε ούτε το πως, ούτε το πότε θα υπάρξουν κινήσεις που θα φέρνουν πίσω στον Έλληνα φορολογούμενο τα χρήματα που έχει χάσει από τις αθέμιτες πρακτικές της εταιρείας με μπόνους σε γιατρούς και “συστήματα” που συνταγογραφούσαν …ανελέητα. Κάτι είπε επ αυτού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά ο δρόμος είναι πολύ μακρύς.

Το θέμα είναι ότι το…πουλάκι πέταξε. Και δεν φταίει το πουλάκι, φταίνε αυτοί, πολιτική και δικαστική εξουσία, που του άνοιξαν την πόρτα στο κλουβί, ακούγοντας τα παραμύθια του κάθε ψεκασμένου (χωρίς καμία απόδειξη) κουκουλοφόρου μάρτυρα και του κάθε ψεκασμένου πολιτικού προσώπου.

Για να καταλάβετε το μέγεθος του …ψεκασμού, αρκεί ότι το υπ’αριθμόν 1 πρόσωπο της Novartis Hellas, ο κ.Φρουζής, ουδέποτε κλήθηκε από τις Αρχές να δώσει κατάθεση με τη δική του (αληθινή ή ψεύτικη) εκδοχή σχετικά με τα γενόμενα και τις καταγγελίες.

Συμπέρασμα: Οι πολιτικές και δικαστικές “παρθένες” πιάστηκαν κότσοι και αποδεδειγμένα πλέον λειτούργησαν σε βάρος των συμφερόντων του Έλληνα φορολογούμενου.

Την Τσικνοπέμπτη, 8 Φεβρουαρίου του 2018, στο bankwars, γράφαμε:
Σκάνδαλο Novartis: Τι κρύβουν, ποιούς “αθωώνουν” οι “κουκουλοφόροι Μεσσίες” – Ο χορός των δισ. στα φάρμακα με θύμα τους πολίτες
Οι κουκουλοφόροι μάρτυρες, ο …Σαράφης και η Κατερίνα που η πλευρά της κυβέρνησης υποστηρίζει σαν να πρόκειται για  …Μεσσίες (Σ.Σ.ωραίος ο τίτλος του ΕΘΝΟΥΣ “μην πυροβολείτε τον μάρτυρα”) και η πλευρά των “κατηγορουμένων” της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει (Σ.Σ. ωραίος ο τίτλος του ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ “κουκουλοφόροι της συμφοράς), είναι το “αλατοπίπερο και η ρίγανη” που βάζουν απλόχερα τα κόμματα στην σάπια “μπριζόλα”, (σ.σ. Τσικνοπέμπτη σήμερα) προκειμένου να την καταναλώσει ο πολίτης  αδιαμαρτύρητα.
Σεφ από το εξωτερικό, μαζί με τους βαστάζους βοηθούς τους στην Ελλάδα και τις πρόθυμες …λατζέρισσες του “μαγειρείου”, έχουν αναλάβει τη δουλειά.
Στόχος όλων, ο εξής ένας: Να φάει ο λαός τη σάπια μπριτζόλα!
Κυρίες και κύριοι, 
Οι φαρμακευτικές δαπάνες του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων ήταν 1,278 δισ. Ευρώ το έτος 2000.
-Το 2004, έφτασαν στα 2,430 δισ. Ευρώ.
-Το 2005, έφτασαν στα 2,870 δισ. Ευρώ.
– Το 2006, έφτασαν στα 3,510 δισ. Ευρώ.
– Το 2007, έφτασαν στα 4,440 δισ. Ευρώ.
– Το 2008, έφτασαν στα 4,530 δισ. Ευρώ και το 2009 στα 5,108 δισ. Ευρώ!
Από το 2010 και μετά,  οι δαπάνες άρχισαν να πέφτουν. (Δείτε τον σχετικό πίνακα του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής – ΙΚΠΙ)
γράφημα
Από τα …χαιλίκια λοιπόν της προ-μνημονιακής περιόδου, περάσαμε στην άλλη πλευρά. Να ψάχνουν κάποιοι συνάνθρωποί μας ορισμένα φάρμακα από φαρμακείου εις φαρμακείον και όλοι, κυρίως δε οι μη έχοντες, να πληρώνουν αυξημένη συμμετοχή για τα φάρμακα που έχουν ανάγκη, σε μια εποχή μάλιστα που τα εισοδήματα – συντάξεις έχουν υποστεί τεράστια μείωση.
Ευθύνες πολιτικές υπάρχουν. Τις δείχνει ο παραπάνω πίνακας. Αυτές όμως …τις λέμε στα τηλεπαράθυρα. Και ασχολούμαστε, με τα “άκουσα”, “κατάλαβα”, “μου είπαν” των προστατευόμενων μαρτύρων που με λογική μπακάλη προσδιόρισαν στα 50 εκατομμύρια τις μίζες που πήραν (υποτίθεται και μένει να αποδειχθεί) πολιτικά πρόσωπα από τη Novartis.
Σ.Σ1.Αλήθεια, οι άλλες φαρμακευτικές, πολυεθνικές από ΗΠΑ, Μ.Βρετανία, Γερμανία…πως πουλούσαν τα προιόντα τους; Με το σταυρό στο χέρι;
Σ.Σ.2: Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Χρηματισμός άμεσος για συνταγογραφήσεις ή έμμεσος με δωράκια – ταξίδια – διαφημίσεις σε “φίλους” δημοσιογράφους – εκδότες της “παρέας”, επίσης υπάρχει. Όπως υπάρχουν και δωράκια, μικρά ή μεγαλύτερα σε ορισμένα  μεσαία στελέχη υπουργείων ή Οργανισμών, προκειμένου να “πατεντάρονται” κάποιες διατάξεις που τελικά υπογράφονταν από το εκάστοτε υπουργό. Από το σημείο όμως αυτό, μέχρι να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ότι δύο πρώην Πρωθυπουργοί και 8 πρώην υπουργοί λαδώθηκαν, υπάρχει πολύς δρόμος. Η …μπριτζόλα, είναι σάπια!
SHARE