Σεντένο: Και νέα γραμμή άμυνας κατά της κρίσης την Τρίτη στο Eurogroup

“Το Eurogroup θα εξετάσει επιλογές για την προσθήκη νέας γραμμής άμυνας κατά του κορονοϊού ως μέρος της συντονισμένης αντιμετώπισης της κρίσης, μετά από εντολή των ηγετών την περασμένη εβδομάδα”, έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, προσθέτοντας ότι η τηλεδιάσκεψη θα γίνει την Τρίτη ώρα 18.30. (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κομισιόν σε κυβερνήσεις: Ρίξτε ελεύθερα χρήμα στην οικονομία – Παγώνει το Σύμφωνο Σταθερότητας

Η Κομισιόν ενεργοποίησε το μεγάλο “όπλο” που έχει στα χέρια της, τη ρήτρα “γενικής διαφυγής”, δηλαδή ουσιαστικά το “πάγωμα” του Συμφώνου Σταθερότητας. Τέλος το όριο για έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ.

Όλα τα κράτη μέλη – και η Ελλάδα – μπορούν, χωρίς περιορισμούς, όσο μαίνεται η κρίση, να λαμβάνουν μέτρα τόνωσης της οικονομίας.

«Υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τους Ευρωπαίους και τις εταιρείες στη διάρκεια της κρίσης. Τηρούμε την υπόσχεση. Χθες επικυρώσαμε τους πιο ευέλικτους κανόνες κρατικών ενισχύσεων στην ιστορία για να βοηθήσουμε ανθρώπους και εταιρείες. Σήμερα ενεργοποιούμε τη ρήτρα για τη χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων, επιτρέποντας στις κυβερνήσεις να ρίξουν ρευστότητα στην οικονομία», δήλωσε η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. 

SHARE