Σεντένο: Η Ελλάδα επιτυγχάνει τον στόχο του πλεονάσματος – Προχωρά τις μεταρρυθμίσεις

«Η έκθεση της Κομισιόν αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα για να πετύχει τις δεσμεύσεις της. Υπάρχει καλή πρόοδος από την Ελλάδα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής του Eurogroup, Μάριο Σεντένο.

Μιλώντας σήμερα στη συνέντευξη Τύπου μετά την έγκριση για την εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από τα ελληνικά ομόλογα, ο Σεντένο πρόσθεσε πως η Ελλάδα «προχωρά τις μεταρρυθμίσεις και επιτυγχάνει τον στόχο του πλεονάσματος. Αυτά είναι θετικά στοιχεία για την ανάπτυξη στη χώρα».

Παράλληλα, ο Σεντένο τόνισε ότι προχωρά η εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ προς την Αθήνα αλλά και η μείωση των επιτοκίων σε συγκεκριμένα δάνεια του EFSF. «Αυτό στέλνει στους επενδυτές θετικό μήνυμα ότι η Αθήνα διατηρεί την ιδιοκτησία του προγράμματος μεταρρυθμίσεων», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων, Πάολο Τζεντιλόνι, τόνισε ότι η χώρα είναι σε δρόμο ανάκαμψης. Προφανώς οι προκλήσεις παραμένουν αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και δεσμευμένη να τις εκταμιεύσει σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι είχε μια πολύ θετική συνάντηση την Τρίτη με τον Ελληνα υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Τέλος, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, υπογράμμισε ότι δόθηκε το πράσινο φως στην εκταμίευση δεδομένης της δέσμευσης της κυβέρνησης να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και για την επίτευξη των στόχων. Βοηθούν τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους τα 767 εκατ. ευρώ, σημείωσε, τονίζοντας ότι τα χρήματα θα εκταμιευτούν στις αρχές του επόμενου έτους, μετά και την ολοκλήρωση των εθνικών διαδικασιών (εγκρίσεις από τα κοινοβούλια).

SHARE