Σε τουρκικά χωρικά ύδατα το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1

Στη Μερσίνα της Τουρκίας κατευθύνεται το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Grace 1 πλέον ονομάζεται Adrian Darya 1 και δεν έχει δηλώσει προορισμό.

Σύμφωνα με τις ιστοσελίδες παρακολούθησης κατεύθυνσης πλοίων, το τάνκερ πλέει βορειοδυτικά της Κύπρου, εντός τουρκικών χωρικών υδάτων και με κατεύθυνση προς τα ανατολικά.

Στις ιστοσελίδες αυτές δεν έχει καταχωρηθεί λιμάνι προορισμού, που άλλωστε δεν είναι δεσμευτικό για το πλοίο.

Τελευταία φορά που είχε καταχωρηθεί προορισμός για το τάνκερ, ήταν το λιμάνι της Μερσίνας, στην νοτιοανατολική Τουρκία – λίγο αργότερα όμως αυτό αφαιρέθηκε. Τότε η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει πως το φορτίο του πλοίου, περί τα δύο εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, είχε πωληθεί και πως ο νέος ιδιοκτήτης θα αποφάσιζε για τον προορισμό του.

Πηγή πάντως που μίλησε στο Sputnik, ανέφερε πως το τάνκερ κατευθύνεται προς το λιμάνι της Μερσίνας. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το τάνκερ αναμένεται να εκφορτώσει στο λιμάνι, μετά την άφιξή του.

Το Adrian Darya, τότε Grace 1, κατασχέθηκε στο Γιβραλτάρ στις 4 Ιουλίου με την υποψία ότι μετέφερε πετρέλαιο στη Συρία κατά παράβαση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απελευθερώθηκε στις 15 Αυγούστου, ενώ στις 19 Αυγούστου επιβεβαιώθηκε ότι το τάνκερ έχει εγκαταλείψει τα νερά του Γιβραλτάρ.

SHARE