Σε πολύ σοβαρή κατάσταση τέσσερις εργαζόμενοι της Μotor Oil – Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

Την οδύνη του για το εργατικό ατύχημα στις εγκαταστάσεις της Μotor Oil εκφράζει με ανακοίνωσή του το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και τη συμπαράστασή του στους τέσσερις εργαζόμενους που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και στις οικογένειές τους.

«Δυστυχώς ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα το τελευταίο διάστημα, αναδεικνύει με τραγικό τρόπο την έλλειψη βασικών μέτρων υγείας και ασφάλειας στις επιχειρήσεις, η οποία επιδεινώνεται συνεχώς λόγω της υποβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών και του γενικευμένου κλίματος εργοδοτικής ασυδοσίας που έχουν προκαλέσει οι κυβερνητικές πολιτικές. Απαιτούμε την διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό ατύχημα, την άμεση απόδοση ευθυνών και την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών για την προστασία της υγείας και ασφάλειας του κόσμου της εργασίας.

Ευχόμαστε πλήρη και ταχεία ανάρρωση στους τέσσερις εργαζόμενους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Την άμεση διαλεύκανση των αιτιών του ατυχήματος ζήτησαν το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, χαρακτηρίζοντάς το εργοδοτικό έγκλημα.

Το ΚΚΕ σχολίασε ότι το περιστατικό αποκαλύπτει «με τον πιο τραγικό τρόπο την έλλειψη μέτρων ασφάλειας και τις συνθήκες εντατικοποίησης, που επικρατούν σε χώρους δουλειάς». «Οι εργαζόμενοι τώρα πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα ασφαλείας».

Στην ανακοίνωσή το ΠΑΜΕ υπογραμμίζεται ότι «η πλειοψηφία των ΜΜΕ τηρεί “σιγήν ιχθύος”» για το συμβάν. «Είναι μια ακόμα απόδειξη του τι σημαίνει για τους εργάτες η “επιστροφή στην κανονικότητα”».

Υπενθυμίζεται ότι διασωληνωμένοι νοσηλεύονται, σε νοσοκομεία της Αττικής, τέσσερις εργαζόμενοι της Motor Oil που τραυματίστηκαν από πυρκαγιά το βράδυ της Παρασκευής (31/01) στα διυλιστήρια της Motor Oil στην Κόρινθο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σοβαρό ατύχημα συνέβη γύρω στις 22.30 στο βοηθητικό ιατρείο της μονάδας παραγωγής βενζίνης υπ’ αριθμόν 3.700 και θύματα είναι ένας νοσοκόμος 37 ετών και τρεις εργάτες, 55, 38 και 41 ετών.

Η Πυροσβεστική, σύμφωνα με την ενημέρωση, ειδοποιήθηκε για το συμβάν από το ΕΚΑΒ, το οποίο κλήθηκε από τους υπευθύνους των διυλιστηρίων και όταν έφτασε στο σημείο η φωτιά είχε ήδη σβηστεί από τα συνεργεία της επιχείρησης.

Οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά με ασθενοφόρα στο νοσοκομείο Κορίνθου και από εκεί, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας και στο Γενικό Κρατικό Αθηνών Γεώργιος Γεννηματάς, όπου νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τα διυλιστήρια έχουν ένα κεντρικό ιατρείο και σε κάθε μονάδα ένα βοηθητικό ιατρείο. Όπως έγινε γνωστό, στην προκειμένη περίπτωση, οι εργαζόμενοι βρίσκονταν στον χώρο αναμονής του βοηθητικού ιατρείου της μονάδας «3.700».

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί και διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κορίνθου, που ερευνά την υπόθεση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των διυλιστηρίων.

SHARE