Σε οικειοθελή απομόνωση ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου

epa07691743 The new European Parliament President David-Maria Sassoli from the Group of the Progressive Alliance of Socialists and Democrats in the European Parliament reacts after the announcement of the results on the Parliament's President at the European Parliament, in Strasbourg, France, 03 July 2019. A vote for the new EU Parliament's presidency had been postponed to 03 July 2019 following the parliament's inaugural session on 02 July. EPA/PATRICK SEEGER

Σε οικειοθελή απομόνωση στο σπίτι του στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, καθώς είχε ταξιδέψει στην Ιταλία, που βρίσκεται στο επίκεντρο της έξαρσης του κορωνοϊού.

«Το κοινοβούλιο θα συνεχίσει τα καθήκοντα του. Κανένας ιός δεν θα σταματήσει τη δημοκρατία» αναφέρει ο Σασόλι σε δήλωση του.

Σημειώνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε χθες (9/3/2020) να μην πραγματοποιηθούν οι συνεδριάσεις. Στο πλαίσιο αυτό, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν μόνο σήμερα (10/3/2020) την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την επιδημία, αλλά και τις εξελίξεις στο προσφυγικό. Οι συνεδριάσεις της Τετάρτης και της Πέμπτης ακυρώθηκαν, ενώ αναμένεται νέα απόφαση για το τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

SHARE