Σε νέα έκδοση ομολόγου Tier II 500 εκατ. προχωρά η Πειραιώς

Σε νέα έκδοση ομολογιακού Tier II μειωμένης εξασφάλισης προχωρά άμεσα η Τράπεζα Πειραιώς με στόχο να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ εκμεταλλευόμενη την καλή συγκυρία της αγοράς.

H τράπεζα έδωσε εντολή στις έξι διεθνείς τράπεζες-αναδόχους για την έκδοση νέου Tier II ομολόγου ξεκινώντας σήμερα στο Λονδίνο roadshow με επενδυτές, σε μία προσπάθεια να κεφαλαιοποιήσει το θετικό μομέντουμ που έχει δημιουργήσει η πολύ επιτυχημένη έκδοση της Alpha Bank την προηγούμενη εβδομάδα και να προχωρήσει με το σχέδιο των τιτλοποιήσεων για την επιτάχυνση της μείωσης των NPEs.

Οι Goldman Sachs International και UBS είναι Joint Global Coordinators και Joint Bookrunners, μαζί με τις Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse και Nomura. Ο τίτλος είναι τύπου 10ΝC5, όπως και ο προηγούμενος, δηλαδή 10ετής με δυνατότητα ανάκλησης στα 5 έτη.

Η έκδοση Tier II αναμένεται να υλοποιηθεί στις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, στη σημερινή συγκυρία η Πειραιώς θα μπορούσε να πετύχει ένα επιτόκιο κοντά στο 5,5% με 6%, δεδομένου και του ότι το επιτόκιο της έκδοσης του Tier II του περασμένου καλοκαιριού έχει ήδη υποχωρήσει σημαντικά  και στο 7,45% στην 10ετία – δηλαδή πτώση της τάξης του 24% – ενώ στην 5ετία διαμορφώνεται στο 5,78%. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη εβδομάδα η Alpha Bank “πέτυχε” επιτόκιο 4,25% ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά σχεδόν 11 φορές.

Να σημειωθεί ότι η Πειραιώς έχει ήδη προχωρήσει σε έκδοση ομολόγου Tier II 500 εκατ. με επιτόκιο 9,75%.

Η τράπεζα Πειραιώς ενισχύει τα κεφάλαια της με Tier IΙ καθώς πρέπει να διαθέτει κεφαλαιακό μαξιλάρι για να μπορέσει να υλοποιήσει τα σχέδια εξυγίανσης του ισολογισμού της.

SHARE