Σε κατάσταση…ψεκασμού οι ΑΝΕΛ – Φαντασιόπληκτος ο Σγουρίδης κατά Καμμένο

Σε παράκρουση οι ΑΝΕΛ που δείχνουν ολοένα και περισσότερο πως δεν μπορούν να συνεχίσουν “αξιοπρεπώς” την “πολυτάλαντη” πορεία τους.

Το υπό διάλυση κόμμα – συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ, κλονίστηκε για μια ακόμα φορά όταν ο αντιπρόεδρος του Παναγιώτης Σγουρίδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Συμφωνία των Πρεσπών να καθυστερήσει να έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή επειδή «μπορεί να συμβούν γεγονότα». Στην ερώτηση «τι θα μπορούσε να συμβεί» ο κ. Σγουρίδης απάντησε: «Ένα θερμό επεισόδιο. Το απεύχομαι αλλά ολα μπορούν να συμβούν» για να προσθέσει ότι «κατηγορηματικά δεν επενδύω σε κάτι τέτοιο».

«Από τη μακρά θητεία μου μπορεί μια συμφωνία να έχει υπογραφεί αλλά να έρθει στη Βουλή σε χρόνο που δεν μπορεί να υπολογίσεις. Υπάρχουν πολλές φορές συμφωνίες που κράτη για τον α ή β λόγο δεν θέλουν να επικυρώσουν. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι η συμφωνία για να έχει ισχύ πρέπει να επικυρωθεί σε δύο κοινοβούλια. Γιατί όταν εισαχθεί στο κοινοβούλιο οι ΑΝΕΛ τότε αποχωρούν από τους κυβερνητικούς θώκους και παράλληλα την κυβερνητική επλειοψηφία».

Η δήλωση Σγουρίδη αποδοκιμάστηκε από τον Πρόεδρο Καμμένο μέσω twitter: “Οι θεωρίες φαντασίας περί δήθεν θερμών επεισοδίων ούτε βάση έχουν ούτε εξυπηρετούν την Ελλάδα. Είμαστε η πιο ασφαλής χώρα της περιοχής που σέβεται το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας. Καλή Πρωτοχρονιά”.

Ακολούθησε υποβολή παραίτησης του κ.Σγουρίδη, η οποία όμως μάλλον δεν έγινε αποδεκτή από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΣΓΟΥΡΙΔΗ, ΚΑΜΜΕΝΟ, ΤΣΙΠΡΑ

“Οι δηλώσεις Σγουρίδη για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, σε συνδυασμό μάλιστα με την τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών είναι αδιανόητες. Όπως αδιανόητο και επικίνδυνο είναι ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο υπουργός Εξωτερικών και πρωθυπουργός δεν τις καταδίκασαν αμέσως αφήνοντας έτσι να διακινούνται σενάρια που εκθέτουν την Ελλάδα διεθνώς, καθώς προκαλούν εύλογα ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζωτικά συμφέροντα της χώρας”, τόνισε, σε δήλωσή του, ο αρμόδιος τομεάρχης Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

SHARE