Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΠΑ

Σε εξέλιξη βρίσκονται απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΠΑ, με αίτημα τις απευθείας εργασιακές σχέσεις του εργολαβικού προσωπικού της ΔΕΠΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας έχει προκηρύξει πέντε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα Δευτέρα ως και το Σάββατο το πρωί, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των εργαζομένων και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ.

Αύριο, Τρίτη,  το πρωί οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΠΑ, στη Μαρίνου Αντύπα 92 στο Νέο Ηράκλειο, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ στηρίζει την απεργία

Τον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας, η οποία προχώρησε από σήμερα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και το Σάββατο 1 Ιουνίου, στηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

«Η διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα της ενέργειας, η προάσπιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και η μονιμοποίηση των εργαζομένων του κλάδου που απασχολούνται, μέσω εταιρειών εργολάβων, αποτελούν το βασικό διεκδικητικό τους πλαίσιο» επισημαίνει η ΓΣΕΕ.

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία τονίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων και ζητάει να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να διευθετηθούν τα χρόνια εργασιακά προβλήματά τους.

Προβλήματα στα δρομολόγια λεωφορείων με φυσικό αέριο

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις  των εργαζομένων στη ΔΕΠΑ έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην τροφοδοσία των οχημάτων που κινούνται με φυσικό αέριο με συνέπεια να υπάρχουν δυσκολίες στην εκτέλεση δρομολογίων σε όλο το δίκτυο. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, κατά μέσο όρο, περίπου 220 λεωφορεία φυσικού αερίου δρομολογούνται σε ημερήσια βάση, τα οποία και επηρεάζονται από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΔΕΠΑ.

Ο ΟΑΣΑ, όπως είχε επισημάνει σε ανακοίμωσή του πριν λίγες ημέρες, σε συνεργασία με την θυγατρική εταιρεία, την ΟΣΥ προχωρά σε ανακατανομές των λεωφορείων, με στόχο την ελαχιστοποίηση των προβλημάτων.

SHARE