Σε επιφυλακή το Πολεμικό Ναυτικό

Σε κατάσταση επιφυλακής έχει τεθεί το Πολεμικό Ναυτικό, ενόψει και της άσκησης που έχει προαναγγελθεί για τις 10 και τις 11 Αυγούστου, παρακολουθώντας τις κινήσεις των τουρκικών πολεμικών σκαφών στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι κατεβάζουν ανοιχτά στη θάλασσα, ανάμεσα σε Κρήτη και Ρόδο, σε διεθνή ύδατα, τουλάχιστον 15 πλοία από τον ναύσταθμο του Αξάζ, στην περιοχή που τη Δευτέρα και την Τρίτη είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί η τουρκική άσκηση.

Παράλληλα, περίπου στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, το Ορούτς Ρέις έκλεισε τα συστήματα εντοπισμού του και αυτό δημιουργεί υπόνοιες ότι μπορεί να δοθεί διαταγή να αποπλεύσει στα νερά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, πάντως, το τουρκικό ερευνητικό βρισκόταν τουλάχιστον μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής στο αγκυροβόλιό του, στην Αττάλεια.

Πάντως,  δόθηκε σήμα σε ικανό αριθμό αξιωματικών του ελληνικού στρατού να διακόψουν τις άδειές τους και να παρουσιαστούν το συντομότερο.

Παρασκηνιακά και σε διπλωματικό επίπεδο δεν είναι λίγες οι επαφές που γίνονται με σκοπό να αποφευχθεί ένα τυχόν επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

ΕΕ σε Τουρκία: Σταματήστε τις απειλές – Τα θαλάσσια όρια να καθοριστούν μέσω διαλόγου

SHARE