Σχέδιο – Ανατροπή των δημοσκοπήσεων από τον Α.Τσίπρα – 13η σύνταξη, φορολογικές ελαφρύνσεις και “σκαμνί” για επωνύμους

 

Τρία πρωτοσέλιδα φιλοκυβερνητικών εφημερίδων δείχνουν το δρόμο που θα ακολουθήσει η κυβερνητική πλειοψηφία μέχρι τις εκλογές, τις οποίες, σημειωτέον, θα τις κάνει όποτε ακριβώς τη συμφέρει: Όχι μέσα στο 2018, Μάιο ή Σεπτέμβριο του 2019. Σήμερα, οι δημοσκοπήσεις είναι απολύτως αρνητικές για τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η κατάσταση στην κοινωνία είναι τέτοια, που δεν αποκλείεται και αυτοδυναμία της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

Τρία πρωτοσέλιδα που δείχνουν ότι ο Α.Τσίπρας…”είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει(πολιτικά)”

  1. Ο δρόμος προς τις εκλογές “στρώνεται” από την κυβερνητική πλειοψηφία, με τις “ευλογίες” των δανειστών και κυρίως της Γερμανίας που είναι απόλυτα ικανοποιημένη τόσο από τη συμφωνία για το Μακεδονικό, όσο  και από τις “βοήθειες” που με “ψιλο-ανταλλάγματα” προσφέρει η ελληνική πλευρά στο μεγάλο της πρόβλημα: Το μεταναστευτικό!

Λίγο είναι να αναστέλλεις τον ΦΠΑ στα 5 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου που ούτως ή άλλως το εδικαιούντο και να …ξεφορτώνεσαι πρόσφυγες από τη χώρα σου;

Το θέμα όμως “ανταλλάγματα”, θα έχει και συνέχεια!

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

Εκτός από τον ΦΠΑ στα 5 νησιά, δρομολογούνται  παροχές ουσίας: 

  1. Αναστολή τουλάχιστον για 6 μήνες της περικοπής των συντάξεων που είναι ψηφισμένες για την 1η Ιανουαρίου 2019.
  2. Χορήγηση 13ης σύνταξης τα Χριστούγεννα
  3. Μειώσεις  συντελεστών φόρων για τις επιχειρήσεις και σχέδιο για αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ  από το 2019 που θα ικανοποιούν τους μικροιδιοκτήτες.

 

2. Προφανώς και δεν αρκούν τα παραπάνω για να μεταστραφεί το βαρύ για την κυβέρνηση κλίμα. Αναμένεται λοιπόν, να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην “ΚΑΘΑΡΣΗ” και στην τιμωρία ενόχων ή “ενόχων”, ώστε να δοθεί και με αυτόν τον τρόπο το στίγμα της νέας εποχής που έρχεται για τη χώρα. Είναι άλλωστε αυτός, ο μόνος τρόπος για να ..σηκωθούν από τον καναπέ και να ψηφίσουν οι χιλιάδες απογοητευμένοι από την μνημονιακή πολιτική ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ. “Με την τιμωρία του “παλιού” που οδήγησε τη χώρα στην πτώχευση και τα μνημόνια”…

Και πως τιμωρείται το “παλιό;” Απάντηση: Με τρεις εμβληματικές προφυλακίσεις! “Χρειαζόμαστε”, έναν πολιτικό, έναν μεγαλοεπιχειρηματία, έναν τραπεζίτη. Να περάσουν την πόρτα του Κορυδαλού, να …γελάσει και το χειλάκι του φίλου μας του Πάνου…

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΟ DOCUMENTO

Όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε Κυριακή, το ρεπορτάζ της εφημερίδας DOCUMENTO αποτελεί πηγή ερωτήσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή την Κυριακή, θέμα, “η σχέση Μητσοτάκη με τον Mr.Novartis”.

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ η οποία αναφέρεται στη σχέση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Η ανακοίνωση:

Η εφημερίδα Documento αποκαλύπτει ηλεκτρονική αλληλογραφία ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη, και στον κ. Φρουζή της Νοβάρτις, που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία ότι:

Πρώτον, οι δυο τους είχαν στενές, φιλικές σχέσεις, πράγμα που έχει αποκρύψει επιμελώς ο κ. Μητσοτάκης.

Δεύτερον, ο κ. Φρουζής στήριξε την εκστρατεία του κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του στην αρχηγία της ΝΔ τόσο απροκάλυπτα, ώστε να παραθέτει πολυτελή δείπνα στο σπίτι του, με τη συμμετοχή πολλών στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων και, βέβαια, του ίδιου του κ. Μητσοτάκη.

Τρίτον, η σχέση τους αποκαλύπτεται αμοιβαία επωφελής. Ο κ. Φρουζής από τη μια παραθέτει δείπνα στήριξης του κ. Μητσοτάκη, και από την άλλη του στέλνει το βιογραφικό του, και σειρά υμνητικών δημοσιευμάτων για το πρόσωπό του, προφανώς για να προωθήσει ο αρχηγός της ΝΔ την επαγγελματική του καριέρα.

Μετά και από αυτήν την αποκάλυψη, ο κ. Μητσοτάκης καλείται να απαντήσει:

Γιατί απέκρυψε τη στενή σχέση του με τον Φρουζή;

Πού οφείλεται η μετά σαμπάνιας στήριξη του Φρουζή στο πρόσωπό του;

Ποια συναλλαγή κρύβουν οι αμοιβαίες «εξυπηρετήσεις» τους;

Τέλος, καθώς ο αρχηγός της ΝΔ είναι υπότροπος, γιατί παρόμοιες σχέσεις είχε με τον Χριστοφοράκο της Siemens, είναι καιρός να αφήσει τις υπεκφυγές περί “σκευωρίας” και να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την ανάρμοστη σχέση του με τον πρωταγωνιστή του σκανδάλου που συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία.

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΣΤΗΝ  ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ Kontranews

 

3. Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ
Στην κυβέρνηση φοβούνται ότι όλες οι κινήσεις φυγής βουλευτών από τους ΑΝΕΛ, με αφορμή τη συμφωνία με τα Σκόπια, είναι “δρομολογημένες – σχεδιασμένες” από επιχειρηματίες που “τρέμουν” τη Δικαιοσύνη και θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση πριν προχωρήσουν οι υποθέσεις τους. Εξ ου και κυβερνητικοί παράγοντες, μαιτρ της ίντριγκας, ρίχνουν βάρος στην όλη υπόθεση, καταγγέλλοντας τους …αποστάτες με υπονοούμενα για χρηματισμό, φροντίζοντας παράλληλα να “ψαρέψουν”  …εφεδρείες, από τους ανεξάρτητους βουλευτές ή από το Ποτάμι.
Βασίλης Βαλαμβάνος, [email protected]
SHARE