Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο για Λυκουρέζο-Παναγόπουλο – Δηλώσεις συνηγόρων τους

Σαββατοκύριακο στο κρατητήριο θα περάσουν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος που πήραν παράταση μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, προκειμένου να απολογηθούν, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο κ. Λυκουρέζος, σε κατάσταση σοκ, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, έφτασε στο ανακριτικό γραφείο συνοδευόμενος από άνδρες της αντιτρομοκρατικής. Ο γνωστός ποινικολόγος, καθώς βρισκόταν στον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου, ακούστηκε να λέει: «Εγώ και ο Θόδωρος, μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν…»

Οι κατηγορίες

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με ημερομηνία ένταξης το 2014, καθώς και απόπειρα εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό με 21 χρόνια κάθειρξη, για την υπόθεση της Energa.

Συνήγορος Λυκουρέζου: Το ένταλμα παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας

Ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρασύβουλος Κονταξής, δήλωσε ότι το κατηγορητήριο εναντίον του πελάτη του δεν είναι αιτιολογημένο και «παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας». «Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης συνεργάτης του Αλ. Λυκουρέζου σε δήλωσή του ανέφερε πως η πλευρά του συλληφθέντα ποινικολόγου, εξακολουθεί να θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψή του συνιστά υπερβολή. Μεταξύ άλλων ο κ. Μαρακάκης ανέφερε: “Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για παντα τον τρόπο που θα κάνουμε την δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό δίκαιο. Γνωρίζετε πόσο εμβληματική προσωπικότητα είναι ο κ. Λυκουρέζος. Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου να ασχοληθούμε με το ποινικό δίκαιο. Η δικογραφία είναι ίδια με αυτή που αφορά στον κ. Αντωνόπουλο. Ο Λυκουρέζος ήταν πάντα στη διάθεση των Αρχών. Είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη”.

SHARE