Σαμαράς: Γελοίο κατηγορητήριο – Λειτουργεί παρακράτος – Η Novartis με εμάς είχε ζημιές, με ΣΥΡΙΖΑ κέρδη

 

«Δεν θα απαντήσω στο γελοίο κατηγορητήριο, δεν ήρθα να απολογηθώ ήρθα να καταγγείλω», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.Είναι βαθιά η ανησυχία για το που οδηγείται η χώρα. Ηρθα να καταγγείλω τους κινδύνους και να προειδοποιήσω: όταν αποδειχτεί πλήρως ότι το κατηγορητήριο είναι στημένο θα φανεί τι ολέθριο προηγούμενο πάει να δημιουργηθεί. Κάθε μελλοντική κυβέρνηση θα επικαλείται ανώνυμους ψευδομάρτυρες για να σπιλώνει την προηγούμενη. Θα οδηγηθούμε σε λασποπόλεμο και σε κατάλυση της Δημοκρατίας.

Μας κατηγορούν με στημένους ψευδομάρτυρες και μας ζητούν να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Τόνισε ότι ο επικεφαλής της Novartis κος Φρουζής έλεγε την κυβέρνησή του «ανάλγητη» γιατί περιέκοπτε τις δαπάνες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε τους φαρμακοβιομήχανους. «Τα είχατε πάρει;» ρώτησε.

Στο μέλλον με αυτές τις διαδικασίες κανείς δεν θα τολμήσει να χτυπήσει τη διαφθορά, εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός και τόνισε ότι η Novartis το 2014 είχε ζημιές 5,7 εκατ. ευρώ και την επόμενη, επί ΣΥΡΙΖΑ κέρδη 19 εκατομμύρια.

Σκευωρία που βγάζει μάτι

Πέρυσι εξανάγκασαν την Εισαγγελέα Διαφθοράς σε παραίτηση και έσπρωξαν την έρευνα αλλού: στη σπίλωση πολιτικών αντιπάλων. Ανήγγειλαν την δήθεν εμπλοκή πρώην πρωθυπουργού έντεκα μήνες πριν υπάρξει μαρτυρία εναντίον μου. Που το ήξεραν; το έστησαν!

Πρώτα έφτιαξαν το σενάριο, μετά το διαφήμισαν και ύστερα μπήκαν οι ηθοποιοί. Δεν ψάξατε ενόχους, τους επιλέξατε στις αρχές του 2017.

Ρωτήσετε τους δικαστές ποιους θεωρούν παρακράτος

Ρωτά ο κος Παπαγγελόπουλος γιατί δεν μήνυσα το FBI. Δεν το έκανα γιατί δεν είπε λέξη για εμένα. Εσεις δώσατε το όνομά μου γιατί θέλατε να με εμπλέξετε, είπε και ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να ρωτήσει τους δικαστές ποιους θεωρούν παρακράτος.

Είπε ότι η υπόθεση δεν πήγε αμελλητί στη Βουλή αμέσως μόλις εμφανίστηκαν ονόματα πολιτικών και εκτίμησε ότι αυτό δεν θα γίνονταν από τους δικαστικούς αν δεν υπήρχε πίεση από τους πολιτικούς προϊσταμένους, δηλαδή τον κο Παπαγγελόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα.

Συνέβη η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους, υποστήριξε.

Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

Η υπόθεση εναντίον μας κραυγάζει από δαχτυλικά αποτυπώματα. Εχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, δεν στοχοποιώ κανένα, υπερασπίζομαι τον εαυτό μου. Αντίθετα για την κυβέρνηση υπάρχουν έξι ανακοινώσεις από ενώσεις δικαστικών.

Αναρωτήθηκε αν η Βουλή γνωρίζει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τα Σκόπια γιατί πολίτης δικάστηκε με ανώνυμο μάρτυρα. Παντού θα ευθυγραμμίζεστε με τα Σκόπια;
Θα φτάσω μέχρι τέλους είπε ο Αντώνης Σαμαράς. Όταν είσαι αθώος μπορείς να το αποδείξεις μόνο δικαστικά. Αναρωτήθηκε πως πρέπει να απαντήσει κανείς στην αθλιότητα περί βαλίτσας που πήγε στο Μαξίμου.

Δεν θα κρυφτώ πίσω από παραγραφές, να δω αυτοί που θα κρυφτούν. Στη δική μου μήνυση θα κρυφτείτε πίσω από την ασυλία, αναρωτήθηκε. Όπως είπε θα βγουν οι κουκούλες των μαρτύρων και θα ρωτηθούν ποιος είναι ο υπουργός με το όνομα Π.Κ.

SHARE