Ρωσία: Κρατική τράπεζα απολύει τους μισούς υπαλλήλους

A board advertising VEB bank (Vnesheconombank) is pictured outside its office in Moscow July 17, 2014. Gazprombank, Russia's third largest bank by assets, said on Thursday new U.S. sanctions were not affecting the stability of its operations and finances, and the central bank promised support if needed. The imposition of the new sanctions on Wednesday means Gazprombank and VEB will no longer be able to raise medium- and long-term financing from U.S. institutions. REUTERS/Sergei Karpukhin (RUSSIA - Tags: POLITICS BUSINESS)

Η ρωσική κρατική τράπεζα Vnesheconombank σχεδιάζει να μειώσει κατά 40-50% το προσωπικό της, δηλαδή να προβεί σε απολύσεις περίπου 900 εργαζομένων, με στόχο να μειώσει τις δαπάνες και να βελτιώσει τους οικονομικούς της δείκτες. Η Vnesheconombank εκτός των άλλων προγραμματίζει να απαλλαγεί από τον στόλο των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που διαθέτει, ο οποίος επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της. Οι περικοπές αυτές εντάσσονται στην πολιτική της νέας διοίκησης της τράπεζας που ανέλαβε καθήκοντα στα τέλη Μαΐου.

Στις 24 Μαΐου τα ηνία της τράπεζας ανέλαβε ο πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ίγκορ Σουβάλοφ, αντικαθιστώντας τον Σεργκέι Γκορκόφ που είχε αναλάβει τη διοίκηση τον Φεβρουάριο του 2016. Την ίδια ημέρα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ζήτησε από τον Σουβάλοφ να μετατρέψει την τράπεζα σε εργαλείο ανάπτυξης, δηλώνοντας ότι η Vnesheconombank θα πρέπει να αξιοποιηθεί. Ο Σουβάλοφ ανταποκρινόμενος στην πρόταση του Πούτιν υποσχέθηκε ότι θα φανεί αντάξιος των νέων του καθηκόντων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Vnesheconombank, η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν αναλύσεως της τρέχουσας κατάστασης της τράπεζας με τη γνωμοδότηση εμπειρογνωμόνων, ενώ η αναδιάρθρωση της τράπεζας θα γίνει αυστηρά με γνώμονα την ισχύουσα νομοθεσία, θα καταβληθούν όλες οι αποζημιώσεις και δεδομένων των δυνατοτήτων που υπάρχουν θα συνδράμει στην εύρεση απασχόλησης των συνεργατών της.

Οι περικοπές αυτές αφορούν όλες τις βαθμίδες και θα είναι σταδιακές, ώστε οι εργαζόμενοι της τράπεζας οι οποίοι θα απολυθούν να έχουν τον χρόνο να ενταχθούν σε άλλη απασχόληση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

SHARE