Ρωσία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν υπέγραψαν συμφωνία λήξης του πολέμου

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικολ Πασινιάν δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι υπέγραψε συμφωνία με τους ηγέτες του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου με το Αζερμπαϊτζάν την Τρίτη.

Σύμφωνα με την τουρκική Sabah, αλλά και το αρμενικό πρακτορείο ειδήσεων armenpress, ο Πασινιάν πρόσθεσε ότι θα απευθυνθεί στο έθνος “στις προσεχείς ημέρες”.

“Πήρα αυτήν την απόφαση ως αποτέλεσμα μιας βαθιάς ανάλυσης της στρατιωτικής κατάστασης και της εκτίμησης των ανθρώπων που κατέχουν καλύτερα την κατάσταση. Βασισμένος επίσης στην πεποίθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση στην κατάσταση που δημιουργήθηκε. Θα απευθύνω ένα μήνυμα για αυτό τις επόμενες μέρες”, είπε σύμφωνα με το armenpress.

“Πρέπει να αναλύσουμε τα χρόνια της ανεξαρτησίας μας για να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και να μην επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος”, πρόσθεσε ο Πασινιάν.

Ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν προκάλεσε “βαριά χτυπήματα” στις αρμενικές στρατιωτικές θέσεις στην περιοχή Khojavend, δήλωσε το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι οι αρμενικές δυνάμεις ξεκίνησαν αδιάκοπες ολονύκτιες επιθέσεις .

Μια δήλωση του υπουργείου αργά την Κυριακή ανέφερε ότι ο Αρμενικός στρατός υπέστη “βαριές απώλειες” και εγκατέλειψε τη θέση τους στην πρώτη γραμμή.

SHARE